vesiropoulosΕκ νέου συναντήσεις και επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς, είχε ο Βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσε η βροχόπτωση στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας, τόσο σε οικιακές και αστικές υποδομές  (κατοικίες, εμπορικά καταστήματα, δημόσια κτίρια) κ.α., όσο και σε αγροτικές καλλιέργειες.

 

Συγκεκριμένα, ενημέρωσε, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρο Καλογιάννη, καθώς και την Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Υ.Α.Σ.), κα. Κόντου, στην αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτουν η αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από πλημμύρες.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος, ζήτησε την άμεση καταγραφή των ζημιών, ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα, η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης όσων έχουν πληγεί, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών τους, δεδομένου και της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε. Το μέγεθος των καταστροφών που προξενήθηκε είναι μεγάλο, καθώς αρκετές κατοικίες υπέστησαν υλικές ζημιές, όπου απαιτούνται επισκευές κύριας οικίας, αντικατάσταση οικοσκευών κτλ., ενώ σε αρκετά εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις, υπήρξαν ανεπανόρθωτες ζημιές, σε μηχανικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες και εμπορεύματα.

 

Ο Βουλευτής Ημαθίας, έλαβε τη διαβεβαίωση, ότι μετά την οριοθέτηση των περιοχών, για την αποκατάσταση των ζημιών από τους μηχανικούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα αποσταλεί το κλιμάκιο από την αρμόδια υπηρεσία, του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Υ.Α.Σ., προκειμένου να καταγραφούν οι καταστροφές και να υπολογιστεί το ύψος των ζημιών, όπου προέκυψαν, ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» και να παρασχεθούν, πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση τους, όπως θα ορίζει και η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.