old dikastirio veroiaΜε αφορμή τον δημόσιο -πλην όμως ακόμη άτυπο- διάλογο που ξεκίνησε για την τύχη του κτιρίου του πρώην Δικαστικού Μεγάρου, εκτιμούμε ότι ο διάλογος αυτός θα πρέπει να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα, προκειμένου να γίνει ουσιαστικός και να παράξει επιτέλους συγκεκριμένα αποτελέσματα, δρομολογώντας λύσεις, τόσο για την κυριότητα, όσο και για τη χρήση του ιστορικού αυτού κτιρίου.

Ήδη βέβαια ο Δήμος Βέροιας δεσμεύτηκε να προχωρήσει το θέμα σε δημόσια διαβούλευση, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να δρομολογήσει τη διαδικασία αυτή.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, παρά την έως σήμερα αδρανοποίηση της, μπορεί και πρέπει να αναλάβει το έργο αυτό, ώστε άμεσα να συγκληθεί και να συνεδριάσει, απευθύνοντας παράλληλα ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και πολίτες προκειμένου να κατατεθούν και να ακουστούν όλες οι σχετικές προτάσεις, ώστε να υπάρξει μια τεκμηριωμένη προσέγγιση του θέματος. Η ολοκληρωμένη πρόταση ή προτάσεις που θα προκύψουν από τη διαδικασία αυτή θα τεθούν αμέσως μετά προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της τελικής απόφασης για τη χρήση του κτιρίου.

Παράλληλα για το θέμα της παραχώρησης της κυριότητας του κτιρίου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να κινηθεί αναλόγως ο Δήμος Βέροιας, με απαραίτητη προϋπόθεση να μην υπάρξουν κανενός είδους δεσμεύσεις, ανάλογες της Πανεπιστημιακής Σχολής, που μπορεί να οδηγήσουν μελλοντικά στην απώλεια της κυριότητας του και των όσων χρημάτων διατεθούν για τη διαμόρφωσή του.

 

                                                                                    Βέροια 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

τηλ. 6986715030 e-mail: a.dynamiko@gmail.com