veria-tripoli1Άλλη μια «μαχαιριά» στις καθυστερήσεις δέχθηκε η «Βασίλισσα του βορρά»! Οι «κυανέρυθροι» γνώρισαν άδικη εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 2-1, με γκολ που δέχθηκαν στο δεύτερο λεπτό του έξτρα χρόνου, όπως συνέβη και στο ματς με τον Λεβαδειακό πριν από λίγο καιρό.

Η ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη έπιασε και πάλι την γνωστή καλή της απόδοση και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ήταν ανώτερη από τους Αρκάδες, όμως για μία ακόμη φορά αν και είχε τις ευκαιρίες, δεν κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.

Η «Βασίλισσα» μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 25λεπτο έφτασε αρκετές φορές κοντά στην επιτυχία ενός τέρματος, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ του Ολαϊτάν στο 14’ που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Φούλοπ!

Στο 3’ τα αλλεπάλληλα σουτ των Γεωργιάδη και Καλογέρη δεν βρήκαν στόχο, στο 8’ ο Μοκάκε δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 25’ η κεφαλιά του Μπάρμπα έφυγε μόλις άουτ.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Τρίπολης είχε να αντιπαρατάξει δύο καλά σουτ με τους Ντε Μπλάσις και Φορμίκα, τα οποία πέρασαν λίγο άουτ.

Μετά τα πρώτα 25 λεπτά οι Βεροιώτες συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που με αντεπιθέσεις «φωτιά» γινόντουσαν απειλητικοί για την εστία του Τζόναθαν.

Σε μια από αυτές, στο 43’ ο Ράγιος με σουτ έπειτα από σέντρα του Τσαμπούρη και κεφαλιά πάσα του Καλατζή, άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες!

Στην επανάληψη η ομάδα της Τρίπολης ήταν αυτή που έλεγξε τον ρυθμό, ωστόσο οι Βεροιώτες επισκέπτονταν με πιο απειλητικές διαθέσεις την αντίπαλη περιοχή. Στο 65’ ο Φούλοπ μπλόκαρε το σουτ Ολαϊτάν, στο 70′ απέκρουσε δύσκολα το συρτό σουτ του Καλτσά, ενώ στο 75’ ήρθε τελικά η ισοφάριση όταν ο Ορέστες έπειτα από κόρνερ του Καλτσά, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα (1-1).

Στο τελευταίο τέταρτο το ματς έγινε «ρώσικη ρουλέτα» με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το νικητήριο γκολ, το οποίο κατάφεραν να πετύχουν οι Αρκάδες στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων «παγώνοντας» τους 4000 και πλέον φιλάθλους της «Βασίλισσας» που έδωσαν δυναμικό παρόν στις κερκίδες του Δημοτικού σταδίου Βέροιας!

Ο Λέντσε, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς και είχε προειδοποιήσει στο 81′ με ένα δυνατό σουτ το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τζόναθαν, εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Κάφα και με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ της ΒΕΡΟΙΑΣ δεν δυσκολεύθηκε να γράψει το τελικό 2-1 και να… κόψει τα πόδια των γηπεδούχων, που έχασαν πέρα για πέρα άδικα τον ένα βαθμό στην εκπνοή της αναμέτρησης…

Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του Ιωαννίδη από την Αργολίδα, ενώ οι βοηθοί του Τάτσης και Μερκενίδης ελέγχονται για 1-2 φάσεις που έκοψαν τους Βεροιώτες με ανύπαρκτα οφσάιντ.

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Τζόναθαν, Σνάουτσνερ (66’ λ.τ. Καλτσάς), Μπάρμπας, Ορέστες, Καλογέρης, Γεωργιάδης, Ολαϊτάν, Γκιγέρμο, Μοκάκε (87’ Ιωάννου), Κόστλι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Φορμίκα, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Ναβάρο, Αλβάρεζ (78’ Λέντσε), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Καλαντζής (76’ Σέτι).

 

http://kerkidasport.gr/