intel-logo_6Τη δική της συσκευή set-top-box θα κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου η Intel, μέσα από την οποία οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στο ιντερνετικό «βιντεοκλάμπ» που θα λανσάρει παράλληλα η αμερικανική εταιρεία. Αυτό αποκάλυψε ο γενικός διευθυντής της Intel Media Erik Huggers, υποστηρίζοντας ότι στόχος της εταιρείας είναι να ανταγωνισθεί τα καλωδιακά κανάλια.
Ο Huggers δεν αναφέρθηκε στην τιμή της συσκευής ή στο ύψος της συνδρομής για την υπηρεσία. Πρόσθεσε ωστόσο πως, για την Intel, η ποιότητα της πλατφόρμας είναι ο παράγοντας που θα την κάνει πετυχημένη, και όχι τόσο το κόστος της.

Γι’ αυτό τον λόγο, η υπηρεσία θα προσφέρει στον πελάτη μεγάλη ποικιλία περιεχομένου – όπως ταινίες, τηλεοπτικές σειρές ή ντοκιμαντέρ. Εξελιγμένες δυνατότητες θα έχει όμως και η συσκευή, η οποία για παράδειγμα θα διαθέτει κάμερα για να «καταλαβαίνει» ποιο μέλος της οικογένειας βρίσκεται ανά πάσα στιγμή μπροστά της. Έτσι, θα μπορεί να προσαρμόζει και να εξατομικεύει το περιβάλλον χρήσης.

Η Intel είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στον κόσμο, χωρίς ωστόσο τα προϊόντα της να έρχονται σε άμεση επαφή με τους καταναλωτές. Σύμφωνα με αναλυτές, η είσοδός της στον χώρο των media οφείλεται στο γεγονός ότι μειώνονται οι πωλήσεις PC, όπου κυρίως χρησιμοποιούνται εξαρτήματα της Intel, καθώς πολλοί χρήστες στρέφονται στα smartphone και τα tablet PC, όπου η αμερικανική εταιρεία έχει πολύ μικρότερα μερίδια.

Για τον Huggers, πάντως, το κίνητρο για το λανσάρισμα της συσκευής και του online βιντεοκλάμπ είναι πως η Intel θέλει να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη εμπειρία χρήσης, από τις CPU των μηχανημάτων τους μέχρι το software που είναι εγκατεστημένο σε αυτά.

http://www.kathimerini.gr/