imeridaΟ Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συμμετείχε στην Ημερίδα: «Στρατηγική για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας» που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας την περασμένη Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» στην Θεσσαλονίκη.

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης, πανεπιστημιακοί, ερευνητές αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κτηνοτροφίας καλύπτοντας όλο το εύρος των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας. Η κεντρική εισήγηση έγινε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Πεβερέτο.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην ομιλία του τόνισε τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης μέσα από την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και την ανάγκη για ενίσχυση της κτηνοτροφίας μέσω συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων. Ο κ. Θεοδωρίδης μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα ο οποίος βρίσκονταν εκτός Θεσσαλονίκης για υπηρεσιακούς λόγους. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας:

 

«Αγαπητοί κτηνοτρόφοι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας,

Αντιπροσωπεύετε έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της αγροτικής οικονομίας, για τη μεταρρύθμιση της οποίας θέλουμε να είστε πρωτοπόροι. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα σας στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο.

 

Ο κλάδος της κτηνοτροφίας είναι σημαντικός για το παραγωγικό της μέγεθος. Είναι σημαντικός για την κρίσιμη συμμετοχή του στη διατροφή του ελληνικού πληθυσμού. Είναι επίσης σημαντικός για τη δυνατότητα που έχει να συμβάλλει στην αναδιάρθρωση της αγροτικής οικονομίας. Να συμβάλλει δηλαδή στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της αγροτικής οικονομίας, υπέρ της κτηνοτροφίας των ελλήνων κτηνοτρόφων.

 

Σε αυτήν την αλλαγή θέλουμε ένα επιθετικό σχεδιασμό και αυτόν τον σχεδιασμό για μία άλλη κτηνοτροφία θέλουμε να τον υλοποιήσουμε μαζί.

 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα στηρίξει ενεργά τη μεταρρύθμιση της Αγροτικής Οικονομίας, υπέρ της κτηνοτροφίας, γιατί μπορεί να αξιοποιήσει και να απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της γεωργικής γης με την παραγωγή ζωοτροφών.

 

Θέλουμε ο ΕΛΟΓΑΚ να επανέλθει στον ενεργό του ρόλο, προστατεύοντας τον κτηνοτρόφο, τον καταναλωτή και, τελικά, την οικονομία μας.

 

Κλείνοντας αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό, σας εύχομαι επιτυχία στο γόνιμο διάλογο που θα ακολουθήσει και σας περιμένουμε στη νέα Περιφερειακή Κυβέρνηση της Κεντρικής Μακεδονίας για να καταρτίσουμε μαζί τη νέα Χάρτα της κτηνοτροφίας μας».