Μήνυμα στην ΠΓΔΜ ότι δεν αλλάζουν τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου έστειλαν από τις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο μήνυμα έστειλαν πριν μερικές ημέρες και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι προϋπόθεση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αποτελεί η αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας. Ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.

Στο κείμενο του ανακοινωθέντος της υπουργικής Συνόδου, αναφέρεται ότι η Συμμαχία «επαναβεβαιώνει την πολιτική των ανοιχτών θυρών και την ισχυρή δέσμευση για την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των υποψηφίων εταίρων μας, σε συμφωνία με προηγούμενες αποφάσεις που ελήφθησαν στις Συνόδους του Βουκουρεστίου, του Στρασβούργου – Κελ και της Λισαβόνας».
Συνεπώς οι πανηγυρισμοί στα Σκόπια έγιναν και γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Όσο για την Ελλάδα οφείλει να δει με περισσότερη προσοχή την πολιτική που ασκεί (λέγοντας πάντα «ναι» και πειθαρχώντας στις πιέσεις εξωτερικών παραγόντων) και να την προσαρμόσει σύμφωνα με τα συμφέροντα και τη θέληση του λαού της.