BRABEFSI-1Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση βράβευσης 105 μαθητών, παιδιών Ποντιακών Συλλόγων απ΄ όλη την Ελλάδα, που πραγματοποίησε το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.30΄ π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:
• Προβολή DVD με θέμα: «ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ», που βρέθηκαν στα υπόγεια της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.
• Θεατρική παράσταση «H κοκκενοσκουφίτσα και το κακόν το λυκούδ’» στην ποντιακή διάλεκτο, από το παιδικό θεατρικό τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού «΄Αγιος Ευγένιος Τραπεζούντας».
• Δημώδη άσματα του Πόντου από τους καλλιτέχνες, Φάνη Κουρουκλίδη (λύρα) και Βασίλη Τοπαλίδη (τραγούδι).
• Χορούς του Πόντου από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρούς «Τα Γεράκια».

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Π.Ο.Π.Σ., της οποίας το φλουρί κέρδισαν από κοινού, ο Πρόεδρος του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία Σουμελά» Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης πατέρας ΄Ανθιμος, ο εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ Αντισυνταγματάρχης κ. Θεοδωρίδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστος Τσαλικίδης, οι Βουλευτές: Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Γεώργιος Ορφανός, ο Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» κ. Στέλιος Παπαθεμελής, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ανθή Πορφυριάδου ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Περιφρειακός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Βάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Λειψιστινού Θεοδώρα(Πρόεδρος Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου), Μαρία Ακριτίδου, Βασίλειος Γάκης και Στεφανία Τανιμανίδου, ο Πρόεδρος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Στυλιανός Λιακόπουλος, καθώς και πληθώρα Προέδρων και εκπροσώπων ποντιακών σωματείων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.