vima ap. pavlouΤην προώθηση του τουρισμού μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας συζήτησε ο
ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε τις ανάλογες συναντήσεις. Το νέο μοντέλο που προτείνεται από την Περιφέρεια, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στις θεματικές ενότητες επίσκεψης και γνωριμίας των επισκεπτών με τα μέρη στα οποία ταξιδεύουν . Όπως λόγου χάριν είναι ο αρχαιολογικός, ο θρησκευτικός, ο συνεδριακός κλπ.
Ταυτόχρονα ο Δήμος Βέροιας ενέκρινε το πρόγραμμα και τις δράσεις για τον τουρισμό του Δήμου για το έτος 2013. Τα μόνα βήματα που γίνονται είναι οι εκδόσεις ενημερωτικών εντύπων και η λειτουργία του τουριστικού περιπτέρου.
Πολύ φτωχές κινήσεις για μια περιοχή με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον.
Ωστόσο περιμένουμε να δούμε τη συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια , και κατά κύριο λόγο την Περιφέρεια, (η οποία λείπει παντελώς), τους άλλους Δήμους του Νομού μας, καθώς και τη συνεργασία με όμορους Νομούς, όπως Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας.
Ήδη προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν υπογραφεί σχετικά μνημόνια, αλλά μέχρι εκεί, αφού μέχρι σήμερα δεν είδαμε να γίνεται κάτι επ΄αυτού.
Είναι ολοφάνερο ότι στον τομέα αυτό χρειάζονται μεγάλα βήματα και συντονισμένες κινήσεις.