Συνεχίζοντας τις προσπάθειες αξιοποίησης κάθε χρηματοδοτικού πόρου για την εκτέλεση αναγκαίων έργων σε διάφορα διαμερίσματα, ο Δήμος Βέροιας υπέβαλε ολοκληρωμένη μελέτη για την χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή κτιρίου για τη στέγαση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Δασκίου».

 

Το έργο έχει προϋπολογισμό 547.815,12 ευρώ και η χρηματοδότησή του, εφόσον εγκριθεί, θα γίνει από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της 4ης Προγραμματικής Περιόδου της Ε.Ε.

 

Σκοπός της μελέτης που υποβλήθηκε, είναι η ανέγερση  του κτιρίου για την στέγαση του ΚΔΑΠ στην Τοπική Κοινότητα Δασκίου της Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδος του Δήμου Βέροιας Νομού Ημαθίας, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου εμβαδού 1076,76 τ.μ., όπου σήμερα στεγάζεται το διθέσιο Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του οικισμού με πρόσωπο στην πλατεία, εντός σχεδίου του προϋφισταμένου του 1923 οικισμού Δάσκιου.

 

Το κτίριο  αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο. Λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους του διατιθέμενου οικοπέδου, το επίπεδο του υπογείου του κτιρίου αυτού βρίσκεται σε στάθμη χαμηλότερη κατά 1.00 μ περίπου από τη στάθμη της κύριας εισόδου στο ισόγειο. Η επικάλυψη του ορόφου γίνεται με ξύλινη στέγη εδραζόμενη στην τελευταία πλάκα.

 

Αναλυτικά:

Το υπόγειο του κτιρίου (επιφάνεια ίση με175,56 μ2, δεν περιλαμβάνεται στο συντελεστή δόμησης) περιλαμβάνει το λεβητοστάσιο, δεξαμενή καυσίμων, λοιπούς βοηθητικούς χώρους τουαλέτες προσωπικού και  χώρους αρχείων και αποθηκών και το μηχανοστάσιο του ανελκυστήρα.

 

Το   ισόγειο   του   κτιρίου περιλαμβάνει

α. Χώρο αναμονής

β. Αίθουσα απασχόλησης.

γ. Αίθουσα κατασκευών.

δ. Γραφείο.

ε.  Χώρους υγιεινής

στ. Ανελκυστήρα και κλιμακοστάσιο προς το υπόγειο.