ktelΣε λειτουργία μπαίνει και ο σταθμός διοδίων στο Αιγίνιο Το ποσό που χρειάζεται ένας οδηγός προκειμένου να μεταβεί από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα και αντιστρόφως είναι 22,85 ευρώ να πας, αν θες δε και να επιστρέψεις, συνολικά χρειάζεσαι 45,70. Δηλαδή ένα πενηντάρι σχεδόν μόνο για τα διόδια, χώρια η βενζίνη και η φθορά του αυτοκινήτου.

Να η ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους ΚΤΕΛ και ΟΣΕ προκειμένου και οι μετακινούμενοι να χρειάζονται λιγότερα χρήματα και οι μεταφορείς να έχουν καλά κέρδη.

Το ΚΤΕΛ Ημαθίας ωστόσο προσπαθεί να προσφέρει καλές υπηρεσίες και μέχρι στιγμής τα καταφέρνει καλά, αλλά μειονεκτεί ως προς τον αριθμό των δρομολογίων που είναι μόλις δυο την ημέρα. Αυτό ασφαλώς γιατί δεν υπάρχουν πελάτες.

Από την πλευρά του ΟΣΕ τα πράγματα είναι δυσκολότερα, τόσο γιατί κάποιος που θέλει να ταξιδέψει προς Αθήνα πρέπει να πάρει το τραίνο από το Πλατύ, όσο και γιατί οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι κατώτερες των ζητουμένων.

Πάντως για να είμαστε δίκαιοι μειώνεται η τιμή διοδίων στα Μάλγαρα  και από 2,40 σε 1,20, γεγονός που διευκολύνει τους Ημαθιώτες που πηγαίνουν συχνά στη Θεσσαλονίκη