Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Μικτή ομάδα Νέων της Ημαθίας, συνήλθε γρήγορα και μέσα σε δέκα πέντε λεπτά ανέτρεψε το εις βάρος της αποτέλεσμα και επικράτησε τελικά επί της αντίστοιχης ομάδας της Κοζάνης με 2-1. Το μοναδικό λάθος της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων στο 60΄ λεπτό δεν στοίχησε τελικά στους γηπεδούχους, αφού βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και με επίθεση διαρκείας στα τελευταία δέκα πέντε λεπτά της συνάντησης, κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους τέρμα και να πανηγυρίσουν δίκαια την πρώτη νίκη στη έδρα τους.

Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 60΄ λεπτό, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ανενόχλητος ο Λαμπίρης στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Καζεπίδη, γράφοντας το 1-0. Η αντίδραση του προπονητή της ΕΠΣ Ημαθίας ήταν άμεση. Πέρασε στο παιχνίδι τον Πέτκο, αλλάζοντας σε καθαρό 4-4-2 το σχήμα, γεμίζοντας με αυτόν τον τρόπο, την άμυνα της Κοζάνης, που σημειωτέον εύκολα έκανε το λάθος.  Έτσι στο 75΄ λεπτό μετά από αλλεπάλληλες κόντρες στην άμυνα των φιλοξενούμενων, αποδέκτης έγινε ο αρχηγός της Τερζόπουλος, που με γυριστό σουτ έφερε το ματς στα ίσια γράφοντας το 1-1. Οι παίκτες της Ημαθίας παίζοντας περισσότερο ψυχωμένα από κάθε άλλη φορά, πίστεψαν ότι μπορούν να κερδίσουν το παιχνίδι και δημιούργησαν στο χρονικό εκείνο σημείο τις ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Αυτό ήρθε στο 88΄ λεπτό, όταν ο Πέτκος κοντά στην γραμμή του κέντρου έβγαλε ωραία πάσα στον Συμεωνίδη, που ανέπτυξε ταχύτητα «βάζοντας» πλάτη τον αντίπαλό του και πλάσαρε ιδανικά τον Ζιώγα γράφοντας το τελικό   2-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Τον αγώνα σφύριξε ο κ. Τρέβλας με βοηθούς τους κκ Μελιτζανίδη και Παπαδάκη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (Λυμούσης Αντ.) Καζεπίδης, Ρογγότης (83’Γκάνιος), Νικολόπουλος, Ζούρκος, Αποστόλου, Πατσιαβούρας (65’Πέτκος), Τασιώνας, Τούφας, Παπαδής (Λαζόπουλος), Τερζόπουλος, Συμεωνίδης.

ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Κωνσταντινίδης Απ.) Ζιώγας, Τακίδης, Αλιατίδης, Ντάμπης (83’Κιοσκερίδης), Γκόγκος, Βουρνάζος, Ακριτίδης, Ανδρονικίδης (Βερύκοκος), Λαμπίρης, Γεωργιάδης (59’Σιδέρης).

 

ΆΔΙΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ.

 

Οι γηπεδούχοι παίκτες των Παίδων της Ημαθίας δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι και έδειξαν να μη πατάνε γερά στην αρχή. Από την άλλη όμως πλευρά, η ομάδα της Κοζάνης χωρίς να κάνει μια ουσιαστική ευκαιρία, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο25’  λεπτό όταν ο Πιστόλας σε μια σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων, με σουτ κατάφερε να νικήσει τον Κωνσταντινόπουλο και να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους μέσα σε πανηγυρισμούς. Μέχρι την λήξη του ημιχρόνου οι μικροί της Ημαθίας προσπάθησαν για κάποιο τέρμα, αλλά αυτό δεν ερχόταν. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές των γηπεδούχων έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα. Έτσι σε κάθε επιθετική προσπάθεια, φαινόταν ότι το γκολ ήταν θέμα χρόνου. Τελικά στο55’  λεπτό ο Νταμοτσίδης με διαγώνιο σουτ κατάφερε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και πλέον το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με τις δυο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ της νίκης μέχρι το τελευταίο λεπτό της συνάντησης. Οι φάσεις μπροστά στις εστίες μπορεί να ήταν όντως λιγοστές,  αλλά ήταν και από αυτές που χαρακτηρίζουμε ως κλασσικές ευκαιρίες. Η ομάδα της Ημαθίας καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσε να φύγει νικήτρια, εάν ο Νταμοτσίδης στο65’  λεπτό που δέχθηκε καταπληκτική πάσα από τον Μπουρδάνο δεν αστοχούσε μόνος του προ του Λαμπίρη, ο οποίος εξουδετέρωσε από κοντά το σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός της Ημαθίας και στο75’  λεπτό και πάλι ο Λαμπίρης είπε όχι σε δυο διαδοχικά σουτ από κοντά του Κωτσόπουλου. Έτσι το τελικό 1-1 μπορούμε να πούμε ότι αφήνει μια πικρία στους γηπεδούχους που ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού και άξιζαν την νίκη.

Τον αγώνα σφύριξε ο κ Μελιτζανίδης με βοηθούς τους κκ Τρέβλα και Παπαδάκη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (Λυμούσης Αντ.) Κωνσταντινόπουλος, Καλαϊτζίδης, Παπακωνσταντίνου Ορ., Τσαλακόπουλος (41’Τερζίδης), Ράδης, Χατζηγεωργίου, Μπογδαμπείδης (Σερασκιέρης), Νταμοτσίδης, Κωτσόπουλος, Παπακωνσταντίνου Χ. (62’Μαγγίζης), Μπουρδάνος.

ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ (Κωνσταντινίδης Απ.) Λαμπίρης, Παπακωνσταντίνου (79’Παρασκευάς), Γρίβας, Χρυσοστομίδης, Λιάμης, Φαχαντίδης, Ρούσης, Παπουτζίδης, Σαμαράς, Πιστόλας (63’Μαλούτας), Πιλικίδης (75’Αντάμης)