agr_koyloyra 2012Τα αποτελέσματα των συναντήσεων των εκπροσώπων τους με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα αναμένουν οι αγρότες, που -βρισκόμενοι ήδη στους δρόμους με τα τρακτέρ τους- τηρούν στάση αναμονής και υπό το άγρυπνο βλέμμα της ΕΛΑΣ.
Πάντως, οι θεσσαλοί αγρότες αιφνιδίασαν την αστυνομία όταν προχώρησαν πεζή σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 13.00 και επικαλούμενα το γεγονός ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, περίπου 400 άτομα έκλεισαν την ΠΑΘΕ για περίπου ένα τέταρτο.
Αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία και να υπάρξει για το διάστημα εκείνο εκτροπή μέσω Πλατυκάμπου.
Στη συνέχεια οι αγρότες επέστρεψαν στο σημείο όπου βρίσκονται τα εκατοντάδες τρακτέρ τα οποία σήμερα ενισχύθηκαν κατά 100. Υπεραμυνόμενοι της ενέργειάς τους είπαν ότι επρόκειτο για μια ένδειξη «δίκαιου και όχι δύναμης».

Οι αγρότες της Φθιώτιδας συγκεντρώνονται στη Λαμία, χωρίς να λείπει ούτε εκεί ο εκνευρισμός για την έντονη αστυνομική παρουσία. Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 τρακτέρ σε απόσταση 3 χλμ από την εθνική οδό και υπό το βλέμμα πολυάριθμισης αστυνομικής δύναμης.
Ένταση δημιουργήθηκε όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς την πόλη. Όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού, δίπλα στην εθνική οδό.
Οι επικεφαλής των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους με συναδέλφους τους στα καμποχώρια της Λαμίας αλλά και στην περιοχή του Δομοκού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να κινηθούν και άλλα τρακτέρ προς την πόλη.
Έτοιμοι να συμμετάσχουν σε πανελλήνιες κινητοποιήσεις εμφανίζονται και οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας Σερρών, που παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλασσας.
Παράλληλα, σε σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών της ΠΑΣΥ οι αγρότες της Αργολίδας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από την Τετάρτη με μπλόκα στους δρόμους. Ειδικότερα, έχει αποφασιστεί να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους αύριο στις 13:00 στην πλατεία της Αγίας Τριάδας, στην Μιδέα, όπου και θα συμφωνήσουν προς τα πού θα κινηθούν και θα στήσουν μπλόκα.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Το πρωί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών στο γραφείο του στη Βουλή και τους επανέλαβε τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις τους.
«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο της διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι ο αγώνας τους χρειάζεται «φαντασία, σχεδιασμό και αποφασιστικότητα», δεδομένου ότι -όπως είπε- η κυβέρνηση στήνει «επικοινωνιακές παγίδες».
«Ο κοινωνικός αυτοματισμός πρέπει να αντιμετωπιστεί», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Να πέσουν οι ίδιοι στις παγίδες που έχουν στήσει».

http://www.naftemporiki.gr