xirolivadoΜε αφορμή την επανέναρξη των χειμερινών μαθημάτων χορού μετά την περίοδο των Εορτών, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών  του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολιβάδου πραγματοποίησε την καθιερωμένη γιορτή της βασιλόπιττας. Με μέριμνα και προσφορά των γυναικών του Ξηρολιβάδου  και την ενίσχυση του Ζαχαροπλαστείου LIDO των αδελφών Κουτόβα, οργανώθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας χορού, ένα αυθόρμητο γλέντι στο οποίο προσήλθαν πολλοί  Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού, που συμμετέχουν στα δρώμενα του ΠΟΞ.

Την  βασιλόπιττα του χορευτικού έκοψε ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Τσιαμήτρος.  Ο παράς της πίττας έτυχε στο κομμάτι της Μανής Τυφλίδου, η οποία παρέλαβε ως δώρο ένα ηχητικό  CD  με επιλεγμένα μουσικοχορευτικά κομμάτια παραδοσιακού γλεντιού που επιμελήθηκε ο Γιάννης Τσιαμήτρος.

Ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Απόστολος Τσαμήτρος απηύθυνε προς όλους τις καθιερωμένες ευχές για τον καινούργιο χρόνο και ανακοίνωσε τις προσεχείς δραστηριότητες που προγραμμάτισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με ένα γνήσιο κυκλικό ξηρολιβαδιώτικο χορό στον οποίο συμμετείχαν  όλοι τραγουδώντας τραγούδια του τόπου.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ Π.Ο.Ξ.

Από τον ΠΟΞ ανακοινώνεται ότι τα χειμερινά μαθήματα χορού του Π.Ο.Ξ. πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 9 μμ  στην αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με τον χοροδιδάσκαλο καθηγητή Γιάννη Τσιαμήτρο και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους του Ξηρολιβαδιώτες και τους Φίλους του Ξηρολιβάδου που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ

Ανακοινώνεται ότι ο ετήσιος χορός των Ξηρολιβαδιωτών θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο ΕΛΙΑ της Βέροιας, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013  ώρα 1 μ.μ. με το  γνωστό παραδοσιακό συγκρότημα των Ασαρτζήδων . Στον χορό θα τηρηθεί και η παράδοση  της βασιλόπιτας των Ξηρολιβαδιωτών.

Καλούνται όλοι οι Ξηρολιβαδιώτες και οι φίλοι του χωριού να συμμετάσχουν στο ξεχωριστό αυτό χειμωνιάτικο γλέντι στον φιλόξενο χώρο της Ελιάς.  Πληροφορίες στα τηλέφωνα  6946430166    και   6946461136