pseftiki listeiaΛηστεία σε βάρος του σκηνοθέτησε ένας υπάλληλος πρακτορείου του Ο.Π.Α.Π. στο Βαθύλακκο Κοζάνης, προκειμένου να δικαιολογήσει τις εισπράξεις του καταστήματος, τις οποίες «τζόγαρε» σε τυχερά παιχνίδια και τις έχασε.

Ο 35χρονος υπάλληλος κατήγγειλε στην αστυνομία ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου δέχτηκε επίθεση από δύο άγνωστους άνδρες, την ώρα που έκλεισε το πρακτορείο και κατευθυνόταν στο αυτοκίνητο. Οι δράστες τον χτύπησαν με μεταλλικό αντικείμενο, πιθανώς με πυροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα  να τον τραυματίσουν στο κεφάλι και να του αφαιρέσουν συνολικά το ποσό των 9.387 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.Στη συνέχεια οι άγνωστοι άνδρες εγκατέλειψαν το …θύμα και τράπηκαν σε φυγή.

Όμως τα δεδομένα κατά την προανάκριση άλλαξαν, καθώς στην κατάθεσή του ο υπάλληλος έπεσε σε αντιφάσεις. Μετά από ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι ο 35χρονος, που κατήγγειλε τη ληστεία σε βάρος του, σκηνοθέτησε αυτή σε συνεργασία με 41χρονο ημεδαπό φίλο του, προκειμένου να δικαιολογήσει στον ιδιοκτήτη του πρακτορείου, την απώλεια εισπράξεων του καταστήματος, ύψους περίπου 7.000 ευρώ. Το προαναφερόμενο ποσό είχε στοιχηματίσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε παιχνίδια του Ο.Π.Α.Π.

O σκηνοθέτης της ληστείας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας και της υπεξαίρεσης χρημάτων. Στο μεταξύ, η αστυνομία αναζητά τον 41χρονο συνεργό του, ο οποίος πήρε τα χρήματα και έφυγε.

Τα στοιχεία του 41χρονου είναι γνωστά στην αστυνομία αλλά δεν θα συλληφθεί, καθώς παρήλθε το όριο του αυτοφώρου, ωστόσο θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.

http://www.egnatiapost.gr/