Syllogos vlaxwnΤο Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά και δημόσια την κα Δανάη Περδίκη, σύζυγο του αποβιώσαντα δικηγόρου Δήμου Περδίκη, γνωστού δικηγόρου στην πόλη της Βέροιας βλάχικης καταγωγής από το Σέλι, για την προσφορά της στον Σύλλογο:

► Δύο (2) φωτογραφικών Άλμπουμ, από το προσωπικό αρχείο του Δήμου Περδίκη, που αποτελείται από  φωτογραφίες στο Σέλι, με τα ονοματεπώνυμα συγχωριανών του, παρμένες τα τελευταία 20 χρόνια.Ένα πραγματικά πολύτιμο και αξιόλογο αρχείο με πολλές πληροφορίες για τους κατοίκους και παραθεριστές  του Σελίου.

► Εννέα (9)  βιβλίων, που έχουν σχέση με την ζωή των Βλάχων και τα ήθη και έθιμα που επικρατούν στην περιοχή της Βέροιας, από την προσωπική συλλογή του συζύγου της, βιβλία που μερικά από αυτά είναι σπάνια στο είδος τους και έχουν κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Με την ελπίδα τέτοιες δωρεές να βρουν κι άλλους μιμητές το Δ.Σ. του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας θα ήθελε να συγχαρεί την επιλογή της κας Δανάης Περδίκη, να εμπιστευτεί τον Σύλλογο μας τα προσωπικά και οικογενειακά της αυτά  κειμήλια για την αξιοποίησή τους.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Πίσκος Δημήτριος

Τούσικος Αντώνιος