klopiΤο πρωί βοσκός και το βράδυ επαγγελματίας κλέφτης, με προτίμηση στο άδειασμα των ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων του δήμου Φλώρινας.

Ο λόγος για έναν 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος δρούσε υπό την… προστασία ενός 45χρονου ημεδαπού. Κατά την πολύμηνη δράση τους από το καλοκαίρι και εντεύθεν, οι δύο δράστες έκλεψαν πάνω από 4,5 τόνους πετρελαίου κίνησης.

Το απόγευμα του περασμένου Σάββατου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, συνέλαβαν δύο άτομα έναν 45χρονο ημεδαπό και έναν 31χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη εργασία και παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων κατελήφθη ο 31χρονος σε χώρο στάθμευσης οχημάτων του Δήμου Φλώρινας, όπου είχε μεταφερθεί από τον 45χρονο, να αφαιρεί πετρέλαιο κίνησης από δεξαμενή πετρελαίου (ρεζερβουάρ) φορτηγού απορριμματοφόρου οχήματος, ιδιοκτησίας του Δήμου Φλώρινας.

Από ενδελεχή έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος και ο 31χρονος από τον μήνα Αύγουστο του 2012 μέχρι και χθες είχαν αφαιρέσει περίπου 4.560 λίτρα πετρελαίου από το Δήμο Φλώρινας. Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ακόμα ότι, ο 45χρονος ημεδαπός απασχολούσε δύο αλλοδαπούς (43 και 46 χρόνων) που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ ο 31χρονος απασχολούνταν παράνομα σε κτηνοτροφική μονάδα από 63χρονο ημεδαπό, ο οποίος αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου.

Από νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια του 45χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια του εγκλήματος, όπως ένα μπιτόνι που περιείχε περίπου 20 λίτρα πετρελαίου, ένα μαχαίρι που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων και 474 ενώτια βοοειδών, των οποίων η νομιμότητα κατοχής ερευνάται. Επίσης κατασχέθηκαν 2 οχήματα (1 ΙΧΕ και ένα ΙΧΦ αυτοκίνητο), ως μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για παράνομες πράξεις, 2 κινητά τηλέφωνα, 8 μπιτόνια), εκ των οποίων το ένα περιείχε τα κλοπιμαία λίτρα πετρελαίου και ένα κομμάτι «λάστιχο», το οποίο χρησιμοποιούνταν για την άντληση του πετρελαίου από τα τεπόζιτα των οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Φλώρινας.

http://www.egnatiapost.gr