Με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις εξαγωγές το τελευταίο διάστημα από την αποχή των γεωπόνων  από την απογευματινή εργασία, καθώς και στις μεταφορές δια μέσου ορισμένων χωρών,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση χθες το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, μετά από αίτημα των εξαγωγέων που συμμετέχουνε στο Συνδυασμό «Δυναμική Αλλαγή» με τον  επικεφαλή κ. Σταύρου Γιανναβαρτζή.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν  εκτός  του κ. Καραπαναγιωτίδη οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες .

Αφού έγινε μία πλήρη αναφορά στις παραμέτρους του προβλήματος που έχουν σαν αίτιο την μη καταβολή των χρημάτων που αποδίνουνε,  ως ανταποδοτικό όφελος, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις στο κράτος για την πληρωμή της εκτός ωραρίου απασχόλησης των γεωτεχνικών υπαλλήλων, μετά από αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, αποφασίστηκε η παρέμβαση μέσω της περιφέρειας για την επίλυση του θέματος και την ομαλή ροή των εξαγωγών.

«Πρέπει το βλέμμα μας να είναι συνεχώς στραμμένο στην αιχμή του δόρατος των παραγωγικών διαδικασιών στο νομό μας δηλαδή τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων. Γύρω από αυτές δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις άμεσα η έμμεσα δίνοντας εργασία σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και χρήμα στην αγορά. Καμιά αδράνεια δεν επιτρέπεται.» είπε ο κ. Γιανναβαρτζής ευχαριστώντας τον Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των εξαγωγέων.