apthΗ Επιτροπή Ερευνών και η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο ΝΟΗΣΙΣ από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου με θέμα:

Το Α.Π.Θ. στο ΝΟΗΣΙΣ – Συνάντηση Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού. Η έκθεση έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες του ΑΠΘ που δίνουν νέα προοπτική στην οικονομία και τη ζωή των συμπολιτών μας.

 

Στην εκδήλωση προβάλλεται η καινοτομική ερευνητική δραστηριότητα από 60 ερευνητές. Αναλυτική παρουσίαση των παραπάνω ερευνητικών εφαρμογών οι ενδιαφερόμενοι είναι δυνατόν, επίσης, να παρακολουθήσουν με προγραμματισμένες παράλληλες ομιλίες/παρουσιάσεις. Οι θεματικές ενότητες, στις οποίες θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα καινοτόμα «προϊόντα», καθώς και οι δράσεις του ΑΠΘ, αφορούν τομείς, όπως τεχνολογία-προηγμένα, υλικά, τηλεπικοινωνία-πληροφορική, περιβάλλον-ενέργεια, ιατρική-κτηνιατρική, αγροτική ανάπτυξη-τρόφιμα κ.ά.

 

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες των διαπιστευμένων, πιστοποιημένων εργαστηρίων, καθώς και των εργαστηρίων παροχής υπηρεσιών του ΑΠΘ και θα παρουσιαστεί ο οδηγός των αντίστοιχων προσφερόμενων υπηρεσιών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ειδικής ενότητας, θα παρουσιαστούν φοιτητικές ερευνητικές εφαρμογές και καινοτόμες προτάσεις για ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων, ενώ θα προβληθούν και οι δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης και κοινωνικής παρέμβασης του ιδρύματος. 

 

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου θα διενεργηθεί ημερίδα για την έρευνα και την καινοτομία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν οι νέες προοπτικές και η σημασία της συνεργατικής έρευνας με τους παραγωγικούς φορείς στο επικείμενο πλαίσιο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα έτη 2014-2020 (Horizon). 

 

Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της γνωριμίας και της επαφής των παραγωγικών φορέων με τον κόσμο της έρευνας και της καινοτομίας, το ΑΠΘ θεώρησε σκόπιμο, πέραν της ελεύθερης προσέλευσης κάθε ενδιαφερόμενου στην έκθεση, να διοργανώσει ειδική ξενάγηση στην έκθεση για τους φορείς και τις επιχειρήσεις το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου, 13.30 – 14.30 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2310 994013 με την κ. Σοφία Τσακίρη και 2310 994009 με την κ. Χριστίνα Λιόντα.

 

Το πρόγραμμα της έκθεσης καθώς και τον κατάλογο των συμμετεχόντων μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση:

http://www.rc.auth.gr/noesis/

 

 

      Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών

 

Καθηγήτρια Σοφία Α. Κουίδου-Ανδρέου

Αντιπρύτανις