gigabyte-aio-moboΠολλοί είναι αυτοί που τους αρέσει να συναρμολογούν τον επιτραπέζιο υπολογιστή τους, χρησιμοποιώντας έτοιμα εξαρτήματα, για να έχουν τον συνδυασμό τιμής και ισχύος που προτιμούν. Η Gigabyte παρέχει διάφορα τέτοια εξαρτήματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα θέλει να επεκτείνει την τάση κάντο μόνος σου και στην μορφή υπολογιστών όλα-σε-ένα (AIO).
Στην έκθεση CES 2013, η Gigabyte σε συνεργασία με την Intel έδωσαν μια νέα σειρά προιόντων και τυποποίησης που θα βοηθήσει να φτιάξετε τον υπολογιστή σας στην πλάτη της οθόνης. Μέσω ειδικά σχεδισμένων θηκών, που περιέχουν το LCD πάνελ στο μπροστινό μέρος, και με μητρική υπέρ χαμηλού προφίλ (που η Intel αποκαλεί ‘Thin Mini-ITX’), μπορείτε να δημιουργήσετε τέτοιους υπολογιστές πολύ εύκολα.
Σε συγκεκριμένη μητρική Thin Mini-ITX, που είδαμε χρησιμοποιούσε τσιπσετ H77 και επεξεργαστή βάσης LGA1155 χαμηλής κατανάλωσης της οικογένειας Ivy Bridge. Σε συνδυασμό με μια θήκη όλα-σε-ένα , μαζί με πακέτο εξαρτημάτων ψύξης και δίσκων, φτιάχνετε το σύστημα που επιθυμείτε.

Ασφαλώς, τα συστήματα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρά, καθώς η μορφή τους απαγορεύει την προσθήκη κάρτας γραφικών σε αυτό το στάδιο, οπότε είστε δεσμευμένοι να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή που θα διαλέξετε. Αλλά η μορφή αυτή είναι συμπαγής και ιδανική για όσους δεν θέλουν ένα πλήρες επιτραπέζιο σύστημα, αλλά θέλουν να επιλέγουν τα εξαρτήματα του PC για φτηνότερη λύση.

Τα εξαρτήματα αυτά θα βγουν στην αγορά στις αρχές του 2013, και οι μητρικές θα πωλούνται γύρω στα 100 δολα΄ρια, ενάω οι θήκες θα ξεκινούν από 300 δολάρια ανάλογα με το μέγεθος της οθόνη που επιθυμείτε.

Πηγή: http://www.computernews.gr