Ένα από τα νέα εκθέματα της έκθεσης «Ιστορικό Πανόραμα» είναι και ο κινητήρας από αεροσκάφος F-5A, τύπου General Electric J85-GE-13 turbojet. Ο κινητήρας προέρχεται από την 113 ΠΜ και μεταφέρθηκε στο χώρο της έκθεσης στις 29 Νοεμβρίου. Για την μεταφορά του και την τοποθέτησή του στο χώρο της έκθεσης βοήθησαν τεχνικοί της 113 ΠΜ, που επέβλεψαν σε όλα τα στάδια αυτής προσπάθειας.

Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν οι επισκέπτες της έκθεσης να δουν από κοντά την τεχνολογία των κινητήρων jet. Να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει η προσφορά ανάλογου υλικού και από το πολεμικό ναυτικό. Φιλοδοξία της ΚΕΠΑ είναι η έκθεση «ιστορικό πανόραμα» να μετεξελιχθεί σε ένα ιστορικό μουσείο.

Έτσι καλούνται όσοι συμπολίτες έχουν στην κατοχή τους ιστορικό υλικό, να το εμπιστευτούν στο Δήμο Βέροιας ( ΚΕΠΑ ), με σκοπό αυτό να αποτελέσει μέρος της συλλογής της έκθεσης.

Παράλληλα όσοι συμπολίτες έχουν στην κατοχή τους λαογραφικό υλικό, αλλά και παλιά ραδιόφωνα και γενικά μηχανήματα ήχου, όπως και παλιές φωτογραφικές μηχανές μπορούν να τα εμπιστευτούν στο Δήμο Βέροιας ( ΚΕΠΑ ) με σκοπό να αποτελέσουν μέρος των συλλογών του «λαογραφικού μουσείου» αλλά και του «μουσείου ήχου και εικόνας».