Πέντε μέρες πριν από τις εκλογές και ενώ όλα έδειχναν ότι η προεκλογική περίοδος θα κυλήσει με απόλυτη ηρεμία, «βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια».

Πιο συγκεκριμένα ο τωρινός Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του συνυποψηφίου του κάνοντας λόγο για κομματικά ψηφοδέλτια και τονίζοντας πως «αλίμονό μας αν τα κόμματα προσπαθήσουν να ποδηγετήσουν και τα Επιμελητήρια».

Ακόμα επισήμανε πως «όσοι λειτουργούν κατά τη θητεία τους ως εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων ή  κομματικών οργανώσεων, ξεφεύγουν από τους υποχρεωτικούς τους ρόλους, αλλοιώνοντας τη ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ κι αυτό μας βρίσκει αντίθετους.» θέλοντας προφανώς με αυτά τα λόγια να αποτινάξει οποιαδήποτε κομματική χροιά που τυχόν τον χαρακτήριζε.

Από την άλλη πλευρά, ο έτερος υποψήφιος Σταύρος  Γιανναβαρτζής άσκησε κριτική έναντι του άλλου συνδυασμού που βρίσκεται στο τιμόνι του Επιμελητηρίου, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς.

Περιέγραψε τη σημερινή διοίκηση σαν μια «κλειστή παρέα», το Επιμελητήριο σαν «ένα μεγάλο κάστρο που έχει κλειστές τις πόρτες», και τον νυν  Πρόεδρο ως «ηγεμόνα και αυτοκράτορα».

Συμπέρασμα: Προεκλογικός αγώνας και εκλογές χωρίς κριτική δεν γίνεται!!