Ο Δήμος Βέροιας μετά την υπογραφή της Ευρωπαϊκής χάρτας για την Ισότητα, την σύσταση επιτροπής ισότητας, την ανάληψη έργου με τίτλο Σύσταση και λειτουργία δομής συμβουλευτικής για γυναίκες που υφίστανται βία , συμμετείχε και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Progress, με τίτλο « Ένταξη της οπτικής του φύλου – Με έμφαση στις κοινωνικά μειονεκτούσες γυναίκες – Σε Δήμους της Ελλάδας.
Το εν λόγω πρόγραμμα είχε ως στόχο την έκδοση οδηγού καλών πρακτικών αλλά και την διατύπωση προτάσεων για ένταξη της οπτικής του φύλου στις δράσεις και τα προγράμματα των Δήμων της χώρας.
Επίσης δόθηκε η ευκαιρία στα στελέχη των Δήμων που συμμετείχαν να συζητήσουν θέματα προγραμματισμού και προϋπολογισμού (gender budgetting), και να επιμορφωθούν σε αυτές τις διαδικασίες.
Ο Δήμος Βέροιας εκπροσωπούμενος από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, συμμετείχε ενεργά και συνέβαλε με την εμπειρία του στην υλοποίηση του όλου έργου.
Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και είχε ως στόχο την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος ο Δήμος Βέροιας συμμετείχε εκπροσωπούμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Σταυροπούλου Μπακαμτζόγλου Βαρβάρα, την Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρασλή Αναστασία, η οποία ήταν και εισηγήτρια στο συνέδριο, την κ. Γούτα Σοφία η οποία εκπροσώπησε το Δημοτικό Ιατρείο Βέροιας, την κ. Αναγνώστου Ειρήνη προισταμένης του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας και την κ. Αγγελίδου Αικατερίνη εκπρόσωπο του Οικογενειακού Προγραμματισμού.
Όλοι οι παραπάνω μαζί με τους φορείς τους θα υλοποιήσουν πρότυπη δράση, που θα έχει ως στόχο την εκπαίδευση των ΑΜΕΑ σε θέματα διαχείρισης της σεξουαλικότητας και πρόληψης της βίας κατά αυτών, καθώς και την άρση των κοινωνικών προκαταλήψεων και των στερεοτύπων που σχετίζονται με το θέμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε πειραματική βάση στο ΚΕΜΑΕΔ. Η δράση αυτή που ήταν αίτημα και ανάγκη των εξυπηρετουμένων ΑΜΕΑ ,όπως εκφράστηκε δια της Υπεύθυνης του κας Μελίνας Δαμιανίδου, αγκαλιάστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα στελέχη τους με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και χαρακτηρίστηκε άκρως ενδιαφέρουσα, ως προς τα αναμενόμενα αποτελέσματα της. Ο φορέας (ΚΕΜΑΕΔ), ο οποίος είχε και το αίτημα αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει την όλη προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο.