Καθηγητές της αγγλικής της είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μία γιορτούλα για τα Χριστούγεννα σε συνδυασμό με σεμινάριο-αφιέρωμα στην διπλή εκατονταετηρίδα από την γέννηση του Άγγλου συγγραφέα Καρόλου Ντίκενς, που επιμελήθηκαν οι κ.κ. David Gibson και Luke Prodromou.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Σχολική Σύμβουλο αγγλικής Ημαθίας κα Καλλιόπη Κιοκπάσογλου και από την Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης (Ε.Κ.Α.Δ.Ε.Η.) , την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012.
Οι ομιλητές, οι οποίοι είναι καθηγητές αγγλικής και ηθοποιοί, έδωσαν μία ενδιαφέρουσα διάλεξη και συναρπαστικές παραστάσεις από δραματοποιημένα αποσπάσματα διάσημων μυθιστορημάτων του Ντίκενς. Κατέστη κατανοητό πώς οι καθηγητές αγγλικής μπορούν να χρησιμοποιήσουν την δραματική αφήγηση, την μίμηση και τον τόνο της φωνής τους ώστε να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μαθητών και να καλλιεργούν την έφεσή τους για μάθηση. Παράλληλα, εστίασαν στην –φευ!– επίκαιρη, διεισδυτική ματιά του Ντίκενς στα ζητήματα δανεισμού, χρέους και πενίας αλλά και στις διαχρονικές τους επισημάνσεις γύρω από την εκπαίδευση και την ανατροφή των παιδιών, την δικαιοσύνη ή την αδικία, την φιλανθρωπία και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γενικού Λυκείου Βεροίας, του Γυμνασίου Μακροχωρίου και του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Ναούσης με παρουσίαση για τον Ντίκενς και ζωντανές αποδόσεις Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και καλλάντων.
Η ΕΚΑΔΕΗ ευχαριστεί θερμά την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για την δωρεάν ευγενική παραχώρηση του αμφιθεάτρου ώστε να πραγματοποιηθεί η ανωτέρω εκδήλωση.
Με τιμή,
εκ μέρους του Δ.Σ.

Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Ασικίδου Αναστασία Καπέτης Χρυσόστομος