Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εκλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Η ανάδειξη στην ηγεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Απόστολου Τζιτζικώστα σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας νέας εποχής για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.  Η εκλογή του νέου Περιφερειάρχη συνεκτιμά την ανανέωση προσώπων αλλά και την υιοθέτηση της αντίληψης ότι η Περιφέρεια είναι μια Δύναμη που απαιτεί την τρέχουσα περίοδο της κρίσης ένα διαφορετικό βηματισμό στον πολιτικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη.

Η παρουσία του είναι πολλαπλά θετική και ελπιδοφόρα γιατί εγγυάται την ενότητα της Παράταξης,  έχει την εμπειρία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και την απαιτούμενη επιστημονική προετοιμασία και γιατί ως νέος διαθέτει το τεκμήριο της νεωτερικότητας που τόσο έχει ανάγκη η Περιφέρεια και η Χώρα σήμερα. Είναι έτοιμος με λίγα λόγια να υιοθετήσει νέες μεθόδους δημοκρατικής διακυβέρνησης, να καταστήσει την Εκτελεστική Επιτροπή μια Κυβέρνηση της Περιφέρειας και να οδηγήσει την Κεντρική Μακεδονία και την πραγματική οικονομία της σε τροχιά ανάπτυξης. Το μέλλον μας ενώνει.

Θερμά συγχαρητήρια στον Απόστολο Τζιτζικώστα. Από αύριο πρέπει όλοι μαζί να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε, σε μία κρίσιμη και αποφασιστική για το μέλλον της Κεντρικής Μακεδονίας χρονική συγκυρία».