Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, προκειμένου να εξετάσει την πορεία έργων αγροτικής ανάπτυξης που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Στο Υπουργείο, συγκεκριμένα, συναντήθηκε με στελέχη της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής των Κοινοτικών Προγραμμάτων και Υποδομών με τα οποία συζήτησε την πορεία των ενταγμένων έργων της Πέλλας στην Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER (Άξονας 4) και ΟΠΑΑΧ (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου, Άξονας 3). Ο κ. Περιφερειάρχης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών χρηματοδότησης και πρόσθετες πιστώσεις για νέα έργα. Για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης ύψους 375.000 ευρώ, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο.

Για την εξέταση της πορείας του έργου του Φράγματος του Αλμωπαίου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου. Από την ενημέρωση και επικοινωνία με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Βασίλειο Ράπανο, προέκυψε ότι τις ημέρες αυτές εκδικάστηκαν οι προσφυγές που είχαν υποβληθεί αναφορικά με την ανάδειξη αναδόχου για την εκπόνηση της μελέτης του έργου. Με βάση την συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται τις επόμενες ημέρες η ανάθεση εκπόνησης της οριστικής μελέτης και προμελέτης του έργου και των τευχών δημοπράτησης σε ανάδοχο. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 3,8 εκατομ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Η εκπόνηση της μελέτης αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη του έργου στην προγραμματική περίοδο 2014-2020.