Καμία έκπληξη δεν μου προκάλεσε η απολύτως προβλέψιμη ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ημαθίας στην δήλωση μου, με την οποία καταδικάζω τη νέα απόπειρα αμφισβήτησης της Ελληνικότητας της Μακεδονίας από τη Βουλευτή του κυρία Γαϊτάνη καθώς και την περίεργη έλλειψη οποιασδήποτε βούλησης του κ. Τσίπρα να καταδικάσει εμπράκτως και κατηγορηματικώς τις απίστευτες παραφωνίες σειράς στελεχών του κόμματος του, αναφορικά με το ζωτικής σημασίας αυτό Εθνικό θέμα.

Συνηθίζει εξάλλου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάθε φορά που προκύπτει μείζον ζήτημα από τις εκάστοτε αλχημικές, διαφοροποιημένες από την επίσημη γραμμή και άκρως εθνικά επιζήμιες τοποθετήσεις των μελών του, να διαψεύδει τα ίδια τα στελέχη του και να απαντάει επισήμως «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» με στόχο να θολώσει τα νερά μάλλον, παρά να εστιάσει στο πραγματικό πρόβλημα.

Κυρίες και Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ:

Αντί να εγκαλείτε εμένα επειδή τάχα, όπως υποστηρίζετε, δεν βρήκα χρόνο να ενημερωθώ για τις θέσεις του κόμματος σας για το ζήτημα της ονομασίας της FYROM, θα ήταν προτιμότερο να εγκαλέσετε αμέσως την ίδια τη Βουλευτή σας κυρία Γαϊτάνη για παντελή έλλειψη ενημέρωσης για την υποτιθέμενη ξεκάθαρη πολιτική γραμμή σας. Διότι δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε στοιχειώδη γνώση των όσων επίσημα προτείνετε, οπότε οφείλετε τουλάχιστον να την επαναφέρετε άμεσα στην τάξη, ή είχε σαφή γνώση των θέσεων σας (ή της απουσίας αυτών) αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα οπότε και αυτές εξέφρασε, μίας και σε αντίθεση με όσα υποστηρίζετε για την δική μου έλλειψη χρόνου να ενημερώνομαι για τις θέσεις σας, η ίδια φαντάζομαι ότι διαθέτει άπειρο χρόνο να λάβει πλήρη ενημέρωση για αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν προφανώς χρήσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει γοργά στην εντατική φροντιστηριακή επιμόρφωση των στελεχών και μελών του για τις επίσημες θέσεις του κόμματος, προκειμένου να σταματήσει πια αυτός ο προκλητικά επιβλαβής για την χώρα πολτός τοποθετήσεων, στάσεων και απόψεων επί παντός επιστητού, που χαρακτηρίζει το κόμμα σας το οποίο κατά τα άλλα φιλοδοξεί να κυβερνήσει. Εκτός και αν θεωρείτε ότι αποστολή σας είναι μόνο η στείρα άρνηση των πάντων και η απόπειρα να επιπλέετε πολιτικά, θέτοντας υπό τη σκέπη σας για προσπορισμό πρόσκαιρων πολιτικών ωφελειών, κάθε λογής ακραία, ανεδαφική ή εμπρηστική γνώμη του ετερόκλητου φάσματος των συνιστωσών σας.

Όσον δε αφορά τους χαρακτηρισμούς «ύβρη» και «αναίδεια» που απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας προς τον Πρωθυπουργό της χώρας και εμένα προσωπικά, το σχόλιο μου είναι «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν». Θα περίμενα τουλάχιστον από τον ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αποπειράται να υιοθετήσει τον ρόλο του «μαθητευόμενου μάγου» και του «μετά Χριστόν Προφήτη» στα ζητήματα της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, που εκ του αποτελέσματος τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών της χώρας, να απαντήσει εάν καταδικάζει ή όχι τις θλιβερές αιτιάσεις περί «Μακεδονίας», που εξεστόμισε στα Σκόπια και σε συνέντευξη της η κ. Γαϊτάνη, δίνοντας τροφή στην ανιστόρητη προπαγάνδα των Σκοπιανών.
Το κόμμα της δραχμής, το κόμμα που αποκαλεί «Μακεδονία» τα Σκόπια, το κόμμα που δεν καταδικάζει τους δολοφόνους της Marfin, το κόμμα που δεν καταδικάζει τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας από τα στίφη των κουκουλοφόρων, το κόμμα που υπερασπίστηκε με στελέχη του πολλούς κατηγορουμένους και καταδικασθέντες για τρομοκρατικές επιθέσεις, οφείλει να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι δεν δικαιούται να μιλάει για πατριδοκαπηλία. Στη σύγχρονη εποχή, η χώρα μας απαιτεί τη σύνθεση προτάσεων, την ομόνοια ψυχών και την συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας. Εμείς αυτόν τον δρόμο επιλέγουμε και σε αυτόν τον δρόμο τον καλούμε να γίνει συνοδοιπόρος.
Κλείνοντας επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά την πρόσκληση μου προς τον κ. Τσίπρα και την κ. Γαϊτάνη να τους ξεναγήσω με δικά μου έξοδα στον Αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στη Βεργίνα και στη Σχολή του Αριστοτέλη στη Μίεζα της Νάουσας για να αντιληφθούν με τον τρόπο αυτό επιτέλους ότι η Μακεδονία μας είναι ΜΙΑ, αδιαίρετη και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.