Ο καθηγητής Μάριος Μπέγζος είχε πει ότι «Ο άνθρωπος είναι συνάνθρωπος, αλλιώτικα καταντά απάνθρωπος». Δυστυχώς, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, η τρικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη και οι βουλευτές τους, διακατέχονται από παντελή έλλειψη οίκτου και ντροπής. Ούτε να συμπονέσουν, ούτε να αισθανθούν, ούτε να δώσουν μπορούν.
Ο άνθρωπος κατάντησε εργαλείο. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανάγκες του, ο πόνος του. Μονάχα οι αριθμοί. Φθηνά μεροκάματα. Τι θα φάει; Αδιάφορο. Πού θα κοιμηθεί; Όπου θέλει. Αδιαφορούν για την ανάγκη των συμπατριωτών μας για εργασία και με μια υπογραφή τους θέτουν, λόγω δέσμευσης προς τους τοκογλύφους δανειστές, σε διαθεσιμότητα (αφήστε τα ψέματα, απόλυση είναι).
Την ίδια ώρα, που δεκάδες συμπολίτες μας απολύονται από τους Δήμους της πατρογονικής γης μας, την ίδια στιγμή διορίζουν τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Άγγελο Τόλκα, Πρόεδρο με παχυλό μισθό, σε τρεις, υπό συγχώνευση, Δημόσιους Οργανισμούς.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθεια όλων των εργαζομένων, στηρίζουμε τους Δίκαιους και δημοκρατικούς αγώνες τους και βοηθούμε, όπου μπορούμε νομικά και κοινωνικά, για να σταματήσει αυτό το δαιμονικό δουλεμπόριο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είμαστε δίπλα τους και συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους των Δήμων της Ημαθίας, που αντιμετωπίζονται, ακόμη και από τους τοπικούς Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ως απλοί αριθμοί.
Ψηφίσατε την απαξίωση των ΟΤΑ και των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες τούτης της υπέροχης Χώρας.
Ψηφίσατε ως εκπρόσωποι των Ημαθιωτών πολιτών την απόλυση δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας, αδιαφορώντας για τα παιδιά τους, για τα παιδιά μας. Για το μέλλον μας.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ένα κίνημα που προερχόμαστε από τον λαό, και υπηρετούμε το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας μας. Δεν θα σας επιτρέψουμε να διαλύσετε τους ΟΤΑ. Δεν θα σας επιτρέψουμε να ξεπουλήσετε τα πάντα.
Η Προσωρινή Διοικούσα
Νομαρχιακής Επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ημαθίας