Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, είχε σήμερα (19/12) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους συζητήθηκε εκτενώς η πορεία άμεσης ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα των έργων «παράκαμψη Γιαννιτσών» και «παράκαμψη Χαλκηδόνας» της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης, παρουσίασε στον κ. Υπουργό όλα τα εφικτά χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να ενταχθούν τα δύο έργα ως ενιαίο οδικό έργο. Πιο συγκεκριμένα, του παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία και κωδικούς στους οποίους θα μπορούσαν να ενταχθούν οι παραπάνω παρακάμψεις ενιαία και προχωρήσουν οι δημοπρασίες.

Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύτηκε να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες ώστε το αίτημα που του τέθηκε να αξιολογηθεί θετικά και άμεσα. Μάλιστα ανέφερε ότι η σημερινή πρόταση που κατατέθηκε ήτανε τεκμηριωμένη και πολύ μελετημένη αφού υποδείκνυε και τους συγκεκριμένους κωδικούς από τους οποίους θα μπορούσαν να αντληθούν οι πόροι για τις δύο παρακάμψεις. Αμέσως μετά ο κ. Θεοδωρίδης επισκέφτηκε τον Γ.Γ. επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Γιαννούση και του υπέβαλε το ίδιο υπόμνημα και του ανέπτυξε το σκεπτικό της παραπάνω πρότασης.
Να προσθέσουμε ότι κ. Αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους βουλευτές, τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους προγραμματίζεται ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της Πέλλας τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Κλείνοντας ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης υπέγραψε απόφαση ύψους 360.000,00€ τα οποία αφορούν την συμπληρωματική μελέτη του έργου Μαυροβούνι – Παράκαμψη Έδεσσας ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την μελέτη του παραπάνω έργου.