Τον ασκό του Αιόλου ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ άνοιξε, για μια ακόμη φορά δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα, με τις δεκάδες συνιστώσες και μορφώματα του. Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης των δεκάδων αναφορών στελεχών του, ενάντια στην εθνική μας αξιοπρέπεια, μία συνέντευξη της Βουλευτού Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Γαϊτάνη σε μία προ εικοσαημέρου συνέντευξη της σε εφημερίδα του γειτονικού κράτους, στην οποία τόλμησε να χαρακτηρίσει τα Σκόπια «Μακεδονία», αποδεικνύει δυστυχώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί (ή ακόμα χειρότερα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ) να κρύψει τις εντυπωσιακά αντιφατικές και εξαιρετικά επικίνδυνες πολλές φορές θέσεις του απέναντι στα ζωτικά Εθνικά μας Θέματα.
Στην εν λόγω απαράδεκτη και παντελώς ανιστόρητη τοποθέτηση της, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε ότι: «Άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στη χώρα σας το 2010 και υπήρξε προσκεκλημένος από το κόμμα στην κρατική τηλεόραση ο οποίος χρησιμοποίησε το όνομα που χρησιμοποιείτε εσείς: Μακεδονία… Εάν τα πράγματα είχαν έτσι και εάν ήταν τόσο απλά, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας…Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και επιχειρεί να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της Βαλκανικής Χερσονήσου. Αιτία για αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλυμμα προκειμένου να καλυφθούν άλλα πράγματα που συμβαίνουν».
Να τον χαιρόμαστε λοιπόν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι υπηρεσίες που προσφέρει με τις προκλητικές πολιτικές ταλαντεύσεις του σε όλα τα κρίσιμα για τη χώρα ζητήματα και στη συγκεκριμένη περίπτωση στα Εθνικά μας θέματα είναι όχι μόνο κάκιστες, αλλά και εθνικά επώδυνες. Προσωπικά είμαι πρόθυμος να ξεναγήσω με δικά μου έξοδα τον κ. Τσίπρα και τους συντρόφους των δεκάδων πολύχρωμων συνιστωσών του κόμματος του, το οποίο σε κάθε στιγμή τονίζει ότι είναι έτοιμο (αλίμονο) να κυβερνήσει την χώρα μας, στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών στη Βεργίνα και της Σχολής του Αριστοτέλη στη Μίεζα της Νάουσας και με τη βοήθεια της εξαιρετικής αρχαιολόγου και προϊσταμένης της ΙΖ΄αρχαιολογικής εφορίας κυρίας Αγγελικής Κοτταρίδη να συνειδητοποιήσουν ότι ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Να αντιληφθούν ότι ο βασιλεύς Φίλιππος ο Β΄ και ο Μέγας Αλέξανδρος ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν, ΕΛΛΗΝΙΚΑ μιλούσαν, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ήθη και έθιμα διατηρούσαν, τον Ελληνικό Πολιτισμό επικονίασαν στα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου.
Ως Βουλευτής Ημαθίας, του Νομού που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί την αφετηρία και το Κέντρο των Μακεδόνων, θεωρώ επιβεβλημένο να ζητήσω από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκηρύξει κατηγορηματικά, άμεσα και σε όλους τους τόνους κάθε απόπειρα παραχάραξης της Ελληνικής Ιστορίας και της αδιαμφισβήτητης Ελληνικότητας του Μακεδονικού Πολιτισμού καθώς και να εγκαλέσει στην τάξη όλους όσους από το κόμμα του κατά καιρούς προβαίνουν σε παρόμοιες δηλώσεις, που ως αφετηρία και δικαιολογία έχουν τον παροιμιώδη χυλό των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ περί των Εθνικών μας θεμάτων και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.
Θα θεωρούσα σκόπιμο τέλος, να διαβεβαιώσω τον κ. Τσίπρα και την κυρία Γαϊτάνη ότι το μήνυμα που στέλνουν οι Μακεδόνες σε αυτόν και το κόμμα του, είναι λιτό αλλά πανίσχυρο, κλεισμένο στα ξεκάθαρα λόγια του αρχαίου Έλληνα ιστορικού, γεωγράφου και φιλοσόφου Στράβωνα «Έστι μεν ουν Ελλάς και η Μακεδονία».