Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο τεχνικός της Βέροιας, την επομένη της νίκης της ομάδας του επί του Παναθηναϊκού. «Η πιο σημαντική μας νίκη ως τώρα», είπε χαρακτηριστικά για το «τρίποντο» επί των «πρασίνων».

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm για τη μεγάλη νίκη της Βέροιας επί του Παναθηναϊκού κι ανέλυσε τακτικά το πώς κατάφερε να εγκλωβίσει το «τριφύλλι» και να οδηγήσει την ομάδα του στους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα συναισθήματα στο στρατόπεδο της Βέροιας μετά τη νίκη:

«Είναι η καλύτερη ημέρα και εβδομάδα της σεζόν, για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την προσπάθεια. Είναι η πιο σημαντική νίκη που πέτυχε ως τώρα στη σεζόν η Βέροια και τα συναισθήματα που υπάρχουν στην πόλη από χθες, είναι τα καλύτερα δυνατά».

Για το πώς προετοίμασε την ομάδα του ενόψει Παναθηναϊκού:

«Οι προηγούμενοι αγώνες της ομάδας που καλείσαι να αντιμετωπίσεις δεν είναι τίποτα περισσότερο από πληροφορίες ως προς τα αγωνιστικά στοιχεία που θα είναι κυρίαρχα στον αγώνα που έρχεται. Με βάση αυτά, πρέπει να δουλέψεις. Εμείς δεν είχαμε όλη την εβδομάδα μπροστά μας γιατί είχαμε κι αγώνα κυπέλλου. Άρα, τα όποια στοιχεία δουλεύεις όλη την περίοδο, έρχονται και ‘κουμπώνουν’ στα στοιχεία του αντιπάλου. Η βάση του αγωνιστικού σχεδιασμού, δεν έχει να κάνει μόνο με τον επόμενο αντίπαλο αλλά και το πώς θες να είναι η ομάδα σου σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Εμείς διακρίνουμε πως οι παίκτες μας έχουν υψηλό επίπεδο προσπάθειας και μαχητικότητας. Υπάρχουν στοιχεία που δεν είχαν να κάνουν με τον Παναθηναϊκό. Όσα δουλεύουμε όλο αυτό τον καιρό έφεραν την καλή εικόνα μας. Ο Παναθηναϊκός έχει ικανότερους ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες, εμείς κοιτάξαμε να περιορίσουμε αυτή τους την ικανότητα. Από αντίπαλο σε αντίπαλο, αυτό αλλάζει. Τα βασικά μας χαρακτηριστικά τα διατηρούμε και διαφοροποιούμε κάποιες λειτουργίες για να περιορίσουμε τα ατού του αντιπάλου».

Για το πώς εγκλώβισε τους μέσους του «τριφυλλιού»:

«Είναι ένας τομέας που δουλεύουμε καλά εμείς, το πώς θα μπλοκάρουμε τον αντίπαλο όταν παίζει με αυτόν τον τρόπο. Έτσι μπλοκάραμε και τον ΠΑΟΚ. Αυτό που διαφοροποιήθηκε ας πούμε με τον Παναθηναϊκό, ήταν ότι ο Σισοκό γυρίζει εύκολα με τη μπάλα ή ότι ο Βιτόλο όταν πιέζεται κάνει λάθος, άρα εκεί προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε σε σχέση με άλλα παιχνίδια».

Για την επιλογή του να πρεσάρει η ομάδα του τους αμυντικούς των «πρασίνων»:

«Οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού δεν είναι οι καλύτεροι του κόσμου, όμως είναι ικανότατοι γιατί παίζουν στον Παναθηναϊκό. Εμάς η άμυνά μας ξεκινάει έξω από την αντίπαλη περιοχή. Προσπαθήσαμε δηλαδή να περιορίσουμε την ικανότητα του αντιπάλου να φέρει τη μπάλα προς την εστία μας. Πιέσαμε ψηλά για να φέρουμε λάθη του αντιπάλου και να τα εκμεταλλευτούμε. Με τον Ολυμπιακό το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε, με αυτές τις ομάδες βλέπεις σε τι επίπεδο είναι αυτό που προσπαθείς να δημιουργήσεις. Με τον Ολυμπιακό βέβαια θα έχουμε πολλές απουσίες, γιατί εκεί επιλέξαμε να εκτίσουν τις ποινές τους κάποιοι παίκτες».

Για τα θετικά αποτελέσματα στις τελευταίες δύσκολες αναμετρήσεις:

«Αυτή η εξάδα αγώνων, ήταν πολύ κρίσιμη για τη Βέροια. Αν δούμε πως στους προηγούμενους έξι αγώνες η Βέροια πήρε ένα βαθμό και στους τέσσερις αυτούς, με τέτοιους αντιπάλους, έχει πάρει ήδη έξι, τότε καταλαβαίνετε πως είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το αν κοιτάζει τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων που μάχονται για την παραμονή:

«Είμαστε σε μια θέση της βαθμολογίας που δεν αρκεί μόνο το δικό μας αποτέλεσμα. Πρέπει να είναι σε συνάρτηση με τα άλλα για να είναι ωφέλιμο. Την προηγούμενη εβδομάδα πήραμε «Χ» στον Πλατανιά, καλό αποτέλεσμα αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο αν είχαμε συνδυασμό αποτελεσμάτων».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού:

«Μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας έγινε καλύτερος ο Παναθηναϊκός. Όλοι το ξέραμε. Ο Παναθηναϊκός έχει μια δυναμική ως ομάδα, με συγκεκριμένες ικανότητες και αδυναμίες. Εμείς δεν διεκδικούμε να πούμε πως είμαστε καλύτεροι από τον Παναθηναϊκό, αυτό είναι πολύ μακρινό. Όμως σε έναν αγώνα απέναντί του, μπορούμε να δείξουμε πως έχουμε κι εμείς κάποιες δυνατότητες».

Για το αν οι παίκτες ακολούθησαν πιστά τις συμβουλές του:

«Σε ορισμένους τομείς, κάποιοι παίκτες το έκαναν αυτό. Στον τομέα της προσπάθειας και τον τομέα της αγωνιστικής πειθαρχίας. Ήταν ελάχιστες οι φορές που ξέφυγαν τα παιδιά, ευτυχώς. Μέσα μας κουβαλάμε και στερεότυπα και θέλει χρόνο για να τα ξεριζώσεις αυτά».

http://www.onsports.gr