Επίσκεψη στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στην Βέροια

Το υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στην Βέροια, συνοδευόμενος από συνυποψήφιους του συνδυασμού «Δυναμική Αλλαγή», επισκέφτηκε ο επικεφαλής κ. Γιανναβαρτζής Σταύρος χθες το πρωί .

Κατά την επίσκεψη του ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους για τα προβλήματα λειτουργίας του γραφείου, ενώ μετέφερε τα παράπονα των ανθρώπων της αγοράς.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον μεγάλο αριθμό των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουνε τις εισφορές τους , ποσοστό που  ξεπερνά το 50%,. Την ανάγκη μακροχρόνιων ευνοϊκών ρυθμίσεων με γνώμονα την οικονομική δυσπραγία για να υπάρξει διέξοδο, ανέφερε κ. Χατζηευσταθείου που τόνισε πως η  παρέμβαση και του επιμελητηρίου προς την κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητη, καθώς οι αποφάσεις των Αθηνών είναι μακριά από την πραγματικότητα.

Στην ανάγκη έμμεσης συστράτευσης  όλων για την επίλυση των θεμάτων  του ασφαλιστικού φορέα των ελευθέρων επαγγελματιών, με επικεφαλής το Επιμελητήριο,  συμφώνησε και ο κ. Γιανναβαρτζής.

«Το πρόβλημα του ΤΕΒΕ είναι ένας καθημερινός βραχνά για όλους μας» ανέφερε χαρακτηριστικά, «Όποιος δεν έχει ζήσει την κατάσταση αυτή δεν μπορεί να καταλάβει. Χιλιάδες συναδέλφων μας βρίσκονται να χρωστάνε, οι οικογένειες τους και οι ίδιοι να ζούνε συνεχώς χωρίς να έχουνε δικαίωμα περίθαλψης, και δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των συνεχών αυξήσεων. Είμαστε όμηροι μιας κατάστασης που δεν μας αξίζει»

Αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για τις προσπάθειες τους να ανταποκριθούνε στις απαιτήσεις των καιρών με μειωμένους πόρους και προσωπικό, δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του σε κάθε κίνηση όλων των φορέων για εξεύρεση λύσης στην απαράδεκτη σημερινή κατάσταση του Ταμείου και την πρόθεση του να συνδράμει μέσω του Επιμελητηρίου με προτάσεις και ενέργειες, δυναμικά και αποφασιστικά, σε συντονισμό με όλους τους ενδιαφερόμενους.

«Είναι καιρός το Επιμελητήριο να σκύψει στα προβλήματα της καθημερινότητας του επιχειρηματία, να βρεθεί δίπλα του, να νοιώσει, να δράσει. Όλοι είναι μέλη του, όλοι δικαιούνται να περιμένουνε κάτι από αυτό. Το Επιμελητήριο δεν είναι λέσχη με κληρονομικά δικαιώματα, είναι εργαλείο όλων μας, ανεξάρτητα από το είδος και το μέγεθος μιας επιχείρησης»