Με πρωτοβουλία της Δημάρχου Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, συνάντηση εργασίας με σκοπό το συντονισμό των πολιτικών δυνάμεων της Ημαθίας για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων της περιοχής που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Στη συνάντηση παρέστησαν η Δήμαρχος Βέροιας, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη που απουσίαζε στην Κύπρο, η Βουλευτής Ημαθίας, Γεωργία Μπατσαρά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας, Ευστάθιος Σαρηγιαννίδης, ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη που απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Νικόλαος Μαυροκεφαλίδης καθώς και συνεργάτες του Δήμου.

Σημειώνεται ότι παρότι προσκλήθηκε το σύνολο των βουλευτών του Νομού, για διαφορετικούς λόγους τρείς βουλευτές δεν κατέστη δυνατόν να παραβρεθούν στη συνάντηση.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν τα εξής:

1. Η απομάκρυνση – Κατάργηση του Β’ ΣΣ
2. Η διαφαινόμενη απομάκρυνση του τμήματος Χωροταξίας Βέροιας (ξεκαθάρισμα προοπτικής και προστασία της περιουσίας του Δήμου μας)
3. Η αξιοποίηση του χώρου και των εγκαταστάσεων του πρώην ΚΕΓΕ και Ινστιτούτου Φυλλοβόλων Δένδρων Μακροχωρίου
4. Η διατήρηση της χρήσης του πρώην στρατοπέδου Καπετάν Κόρακα
5. Η παραχώρηση στο Δήμο Βέροιας του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου
Τέλος, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν ότι πρέπει να προγραμματισθούν κοινές συναντήσεις στα Υπουργεία Αμύνης, Παιδείας και Γεωργίας ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση για την αίσια έκβαση των παραπάνω θεμάτων προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.