Με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Καθηγητή Β. Κουλαϊδή, συναντήθηκαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, οι βουλευτές κκ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής και Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Μουράτογλου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Βάλτσης. Η αντιπροσωπεία από την Π.Ε. Πέλλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα προκειμένου οι τοπικές αρχές να εκθέσουν τις απόψεις τους για την παραμονή του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών στην Έδεσσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζονται τόσο για την ακαδημαϊκή κοινότητα, όσο και για την τοπική κοινωνία από τη λειτουργία του Τμήματος στην Έδεσσα. Η εμπειρία από τη λειτουργία του Τμήματος τα προηγούμενα χρόνια είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς το Τμήμα έχει ενταχθεί στην τοπική κοινωνία και, μέσω της έρευνας και εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, έχει συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική της τοπικής κοινωνίας.

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε πως θα λάβει ιδιαιτέρως υπόψη του τις θέσεις των τοπικών αρχών στην εισήγηση προς τον Υπουργό για τη νέα δομή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης, δήλωσε σχετικά: «Η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Έδεσσα αποτέλεσε ένα όραμα της τοπικής κοινωνίας για το οποίο αγωνιστήκαμε σκληρά καθώς πιστέψαμε στη χρησιμότητα και ωφελιμότητά του για τον τόπο. Ο Δήμος Έδεσσας ανέλαβε το κόστος ανακαίνισης του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το Πανεπιστημιακό Τμήμα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ενοίκιο, στο κέντρο του αστικού ιστού της πόλης. Τα λειτουργικά έξοδα που προβάλλεται ως λόγος για την μη παραμονή του Τμήματος είναι σχετικά περιορισμένα και μπορούν να καλυφθούν εύκολα από ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπως η διεξαγωγή ερευνών και η λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Η αποδυνάμωση της ελληνικής περιφέρειας είναι ότι χειρότερο στην παρούσα κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Το σύγχρονο περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος (Μάρκετινγκ και Λειτουργίες Διοίκησης) μας χρειάζεται στην προσπάθεια και στην στρατηγική που υλοποιούμε για εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση και παραμονή όλων των δημόσιων δομών και υπηρεσιών που στηρίζουν την τοπική κοινωνία και οικονομία, σε όλους τους Δήμους της περιοχής, ώστε να μην ερημώσει ο τόπος μας».