Όλα είναι έτοιμα για τον Κυριακάτικο αγώνα δρόμου , με τις συμμετοχές να φθάνουν τις 550 , από όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς λόγω των αυξημένων συμμετοχών η οργανωτική επιτροπή αναγκάστηκε να αλλάξει την καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής , από Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου σε Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου. Οι εθελοντές έφθασαν τους 150 (ΛΕΜΟΒ-ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ-ΟΔΗΓΟΙ-ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ-ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ-ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ), μεταξύ άλλων ο σύλλογος δρομέων με όλα τα μέλη του και η Δημοτική Αστυνομία, ενώ ο κυκλοφοριακός σχεδιασμός έγινε από την Τροχαία. Το κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός γίνεται με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Βέροιας και έμελλε να κλείσει την χρονιά.
Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 12.00 μμ στο Δημαρχείο της Βέροιας θα δοθεί κοινή συνέντευξη στους εκπροσώπους του τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη κο Κώστα Καραπαναγιωτίδη, την Δήμαρχο Βέροιας κα Χαρίκλεια Ουσουτζόγλου Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κο Παύλο Παυλίδη, ο οποίος έχει και την ευθύνη υλοποίησης με το τμήμα Αθλητισμού του Δήμου.
Μια ιδέα που ξεκίνησαν ο σύλλογος δρομέων της πόλης μας, με τον κο Νικόλαο Μαυροκεφαλίδη ως προέδρου της επιτροπής να την πιστεύει και τον αθλητισμό της πόλης να την «αγκαλιάζει».
Ο δρόμος υλοποιείται, διότι έχει την υποστήριξη υλικά και ηθικά της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας , του Δήμο Βέροιας και του Αθλητικού τμήματος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας , όπως επίσης σε όλο το τεχνικό μέρος, και όχι μόνο, την υποστήριξη από τον νεοσύστατο σύλλογο δρομέων και τους εθελοντές συλλόγους που προαναφέραμε .
Ο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΣ δρόμος είναι μια διαδρομή που συνδέει τις δύο έδρες του Δήμου μας , την ιστορική ΒΕΡΓΙΝΑ με την Βέροια. Ξεκινάει από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών , περνάει περιφερειακά της λίμνης Αλιάκμονα και διασχίζοντας την Αγ. Βαρβάρα εισέρχεται από την οδό Πιερίων στην πόλη και από την οδό Ελιάς τερματίζει στην πλατεία δημαρχείου, όπου θα γίνουν και οι απονομές.