Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μελών και φίλων της Ε. Λ. Βέροιας, στο Πνευματικό – Πολιτιστικό Κέντρο (Λ. Πορφύρα 1, Πανόραμα).
Την εκδήλωση εκ μέρους του Δ. Σ. χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ε. Λ. Β. κ. Χαράλαμπος Καπουρτίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των πολιτιστικών δράσεων και τόνισε την σημασία της ενασχόλησης με τα κοινά.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η κ. Δήμητρα Ανδρεάδου η οποία εντυπωσίασε με την εξαιρετική άνεση και την ικανότητα της στον προφορικό λόγο.
Η αυλαία άνοιξε με το χορευτικό τμήμα όπου διαδοχικά εμφανίστηκαν όλοι οι χορευτές από τους μικρούς – μικρούς πόντιους έως τους έφηβους και τους ενήλικες. Ο χοροδιδάσκαλος κ. Βασίλης Ασβεστάς με τους συνεργάτες του, Μαρία και Ελισάβετ Γουλσουζιάδου, Μαρία Δεμερτζίδου, Βάσω Τσανακτσίδου και Κωνσταντίνο Λαφτσίδη, οι οποίοι πλαισιώνονται από τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Τάκη Τσαβό και τις υπευθύνους κα. Έφη Αμοιρίδου – Πασχαλίδου και κα. Βάσω Τόκα, έχει εξασφαλίσει μια οργανωμένη και πολλά υποσχόμενη λειτουργία στο τμήμα.
Τα χορευτικά συγκροτήματα εμφανίστηκαν με τις πανέμορφες παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές τις οποίες επιμελήθηκε η υπεύθυνη της ιματιοθήκης κα. Νικολέττα Τοπίδου.
Εντυπωσίασαν επίσης τα τραγούδια των μικρών χορευτών που ακουστήκαν εν χορώ. Μια αξιόλογη και σημαντικότατη δουλειά του υπεύθυνου τραγουδιού κ. Νίκου Παπαδόπουλου, όπου οι χορευτές έρχονται σε επαφή με την ποντιακή διάλεκτο μέσα από τους στίχους των τραγούδιων.
Εκπληκτική παρουσία είχε το τμήμα ταουλιού και η συνεργασία του με το τμήμα της λύρας της Λέσχης, όπου παρουσίασαν ένα κοινό πρόγραμμα μουσικής πανδαισίας. Το κοινό χειροκρότησε τους νέους μουσικούς αποδίδοντας τα εύσημα στον κ. Δημήτρη Ουσταμπασίδη και στον κ. Γιάννη Τσανασίδη, τους δασκάλους των δύο τμημάτων αντίστοιχα, αλλά και συνεχάρει τον υπεύθυνο των τμημάτων και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης, τον κ. Σπύρο Θεοδωρίδη.
Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά στο τμήμα πληροφορικής με υπεύθυνο τον κ. Κυριάκο Παλασίδη, όπου η επισκεψιμότητα (περίπου 3.300.000), της ιστοσελίδας της Λέσχης αποδεικνύει με τον πιο ορθό τρόπο την αναγνωρισιμότητα και τη δυναμική της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία υποστηρίζεται και με την εφημερίδα «Αργοναύτης».
Με μεγάλη ικανοποίηση των παρευρισκομένων, το παρόν δήλωσε και το τμήμα νέων της Λέσχης με την πρόεδρο κα. Ηρώ Φωστηροπούλου.
Όπως κάθε χρόνο, με πρόταση του χορευτικού τμήματος, τιμήθηκαν επίσης δύο χορευτές της Λέσχης για την προσφορά τους και τη συμμετοχή τους στο χορευτικό τμήμα. Το Δ.Σ. απένειμε τα αναμνηστικά, στους, κα. Μαρία Ιορδανίδου και κ. Βαγγέλη Ιντζεβίδη, δωρίζοντας στους τιμώμενους και από ένα βιβλίο, με τον τίτλο «Ούτε το όνομα μου», το οποίο φέρει και την ιδιόχειρη υπογραφή της διάσημης συγγραφέως κα. Thea Halo.
Οι τιμώμενοι με τη σειρά τους απένειμαν επαίνους στα μέλη των τμημάτων που έχουν διαπρέψει στην παιδεία και τον αθλητισμό κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο. Η απονομή των επαίνων όπως συνηθίζεται προκάλεσε θαυμασμό και συγκίνηση στο κοινό, το οποίο γεμάτο περηφάνια ευχήθηκε στους νέους καλή πρόοδο και πολλές επιτυχίες.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι όπου έπαιξαν και τραγούδησαν οι Πόλυς Εφραιμίδης, Παντελής Κυρκενίδης, Δαμιανός Χωραφαϊδης, Γιάννης Τσανασίδης, Δημήτρης Ουσταμπασίδης, Μιχάλης Τσανασίδης, Σπύρος Θεοδωρίδης, Τάκης Ανανιάδης, Γιώργος Νικηφορίδης, Γιώργος Ιωσηφίδης, Σωκράτης Μουρατίδης, Ηλίας Αποστολίδης καθώς και οι πολλά υποσχόμενοι νεαροί μουσικοί που ξεπήδησαν και αυτοί μέσα από τα τμήματα της Λέσχης και συνεχίζουν με σταθερά και σωστά βήματα την ενασχόληση τους με την ποντιακή παραδοσιακή μουσική.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε πλήθος κόσμου και μεταξύ των άλλων, η Δήμαρχος κα. Χαρούλα Ουλσουτζόγλου – Γεωργιάδη, η Περιφερειακή Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας κα. Δώρα Μπαλτατζίδου, ο Αντιδήμαρχος του Δ. Βέροιας κ. Νίκος Μωυσιάδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτρης Δάσκαλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Βέροιας, κ. Μιχάλης Σουμελίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γεωργιανών κ. Ηρακλής Σοφιανίδης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγ. Γεωργίου κα. Ιωάννα Λιάτσιου, καθώς και εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων, τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θες/νίκης και τον Σύλλογο Κιβωτιανών Βέροιας.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της βραδιάς ήταν η «σπιτική κουζίνα», την οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι παρευρισκόμενοι. Την επιμέλεια του δείπνου ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν με ζηλευτή επιτυχία οι κυρίες Θεοδωρίδου Κλεονίκη, Τόπη Σοφία και Τριανταφυλλίδου Κυριακή.
Το ευχάριστο κλίμα και η ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε προκάλεσε θετικά σχόλια και απέδειξε ότι η σημαντικότατη υποστήριξη όλων των μελών και ιδιαίτερα των γονέων, στην προσπάθεια των εκάστοτε Διοικητικών Συμβουλίων προκαλεί την διάθεση για δημιουργία και δίνει την ώθηση και τη δύναμη που απαιτείται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών.
Τέλος το Δ.Σ. και οι υπεύθυνοι των τμημάτων ευχαριστούν επίσης όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και τους χορηγούς, κα Παυλίδου Βαρβάρα (Κηροπλαστείο) και τους κυρίους Καγκελίδη Χρήστο (Αρτοποιείο), Μιχάλη Τρανίδη (Κοσμήματα – Ωρολόγια), Τσιάρας Διονύσιος (Express Service).