“Το τερπνόν μετά του ωφελίμου”. Επίσκεψη με προπόνησης προγραμμάτισε και πραγματοποίησε η πρωταθλήτρια Ελλάδος Βαρβάρα Φίλιου με την προπονήτρια και τη μητέρα της στην πόλης και συγκεκριμένα στους ανθρώπους του Α.Ο.Ρ.Γ. ΒΕΡΟΙΑΣ.
Είχαν την ευκαιρία να δουν και να συζητήσουν με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ευθύμιο Χωματά, με την προπονήτρια Μαρία Ιλίεβα, που ήταν και προπονήτρια της Κατερίνα Ντουλάμοβα (προπονήτρια της Φίλιου και τον χορογράφο του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ Γιάννη Μάρτο, που τα τελευταία δύο χρόνια ήταν και δικός της χορογράφος στην εθνική ομάδα της χώρας μας.
Η επίσκεψη ήταν επικοδομητική και για τις αθλήτριες, αφού είδαν τον τρόπο προπόνησής της και μάλιστα τη χειροκρότησαν αυθόρμητα πολλές φορές βλέποντας άριστη εκτέλεση των προγραμμάτων της.
Η Βαρβάρα απάντησε στην ωραία αυτή ατμόσφαιρα που της δημιούργησαν οι μικρές και μεγάλες αθλήτριες -θαυμάστριες του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ με φωτογραφίες, φιλιά και αυτόγραφα, αποδεικνύοντας την πολύ καλή και ζεστή σχέση που υπάρχει τα δύο τελευταία χρόνια με το σύλλογό της πόλη μας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Βαρβάρα Φίλιου είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής του κόσμου και δεν βρέθηκε στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου για μία μόλις θέση.
Ο πρόεδρος του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχήθηκε στη Βαρβάρα Φίλιου να πρωταγωνιστεί και τα επόμενα χρόνια στον παγκόσμιο χώρο της Ρ.Γ., πράγμα που το πιστεύει ακράδαντα, ώστε να καταξιωθεί η χώρα μας μέσα στις μεγάλες δυνάμεις ρυθμικής γυμναστικής και στο ατομικό,όπως άλλωστε συμβαίνει με τη Ρ.Γ. του ανσάμπλ για περίπου είκοσι πέντε χρόνια.
Η Βαρβάρα Φίλιου και η μητέρα της μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον χορογράφο του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ, Γιάννη Μάρτο που ήταν για δύο χρόνια ο δικός της χορογράφος στην Εθνική ομάδα.
Το μόνο μελανό σημείο που σχολίασαν ήταν η κατάσταση της προπόνησης στη σάλα του Φιλίππειου γυμναστηρίου, όπου σαράντα αθλήτριες προσπαθούν να κάνουν προπόνηση η μία κυριολεκτικά πάνω στην άλλη.
Η απάντηση του προέδρου του ΑΟΡΓ ΒΕΡΟΙΑΣ ήταν, ότι για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση έγινε ένσταση προς το Δ.Σ. του Ν.Π. του Δήμου Βέροιας και περιμένουν απάντηση.