Στην τελετή εγκαινίων της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού “Philoxenia 2012”, που πραγματοποιήθηκαν σήμερα, 22/11, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε και συνομίλησε με την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, χαρίζοντάς της και ένα βιβλίο με τις ομορφιές της Πέλλας. Μετά τη συνάντηση τους ο κ. Θεοδωρίδης και η κα. Κεφαλογιάννη ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, 23/11, στην επίσημη επίσκεψη της κας. Υπουργού στην Πέλλα και στην Έδεσσα, όπου θα συζητήσουν γενικότερα θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρίδης περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει πρώην συναδέλφους από την μακρά θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και συναδέλφους του Αντιπεριφερειάρχες. Έπειτα, είδε από κοντά το περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στο οποίο συστεγάζονται η Π.Ε. Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας, τα Λουτρά Πόζαρ και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν. Εκεί ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημήτρη Πασόη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου κ. Γιώργο Κώτσο και τον Πρόεδρο των Λουτρών κ. Γιάννη Ιωαννίδη με τους οποίους και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία.

Το περίπτερο παρουσιάζει τις ομορφιές και τα φυσικά πλεονεκτήματα της Πέλλας μέσα από ένα πλούσιο έντυπο υλικό, ενώ, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχονται στα Λουτρά Πόζαρ και στο Χιονοδρομικό Κέντρο από τους υπεύθυνους του περιπτέρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στο περιθώριο της πρώτης ημέρας λειτουργίας της έκθεσης επεσήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για την προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας η συμμετοχή στην έκθεση Philoxenia, ειδικά φέτος όπου εστιάζονται οι νέοι τουριστικοί προορισμοί στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης προσκάλεσε όλους να επισκεφτούν και να δούν από κοντά το περίπτερο της Π.Ε. Πέλλας ώστε να ενημερωθούν και να πάρουν μία μικρή γεύση από τους ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η έκθεση “Philoxenia” φέτος θα έχει προσκεκλημένους εκατό εμπορικούς επισκέπτες από τη Διεθνή Τουριστική Αγορά και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους νέους τουριστικούς προορισμούς και να κερδίσει μεγάλες προσφορές.