Με μοναδικό θέμα την προετοιμασία της Αυτοδιοικητικής Οικογένειας της Κεντρικής Μακεδονίας για να αντιδράσει δυναμικά, ενωτικά και αποτελεσματικά στην εφαρμογή του Νέου Εφαρμοστικού Νόμου, συνέρχεται αύριο Πέμπτη η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΚΜ, το ανώτερο και αντιπροσωπευτικότερο Σώμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειά μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης, καθώς θεωρεί ότι οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την ψήφιση του τερατουργήματος, προοιωνίζονται την καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο νόμο 4093/12 υπάρχουν διατάξεις οι οποίες εάν εφαρμοστούν τότε διακυβεύεται ακόμη και αυτή η υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Πατρίδα μας.
«Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση η Αυτοδιοικητική Οικογένεια δε θα μείνει απαθής. Με ενότητα και συνεργασία, και παρά τις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες διαφορές μας οι άνθρωποι που υπηρετούμε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε έναν σκληρό αγώνα για να αποτρέψουμε την καταστροφή. Για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης. Εκεί, όλοι μαζί θα εξετάσουμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε με ενότητα και αγωνιστικότητα το τι θα πράξουμε για να κλιμακώσουμε την αντίδρασή μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης.
Μέλη της Γενικής Συνέλευσης είναι 200 αιρετοί από τα 38 Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 μ.μ. αύριο Πέμπτη, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Παράκληση για τη δημοσιογραφική κάλυψη της διαδικασίας.

– Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της συνεδρίασης που αποφάσισε τη Γ.Σ.
– Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου με τις απόψεις του ΔΣ για το νέο νόμο.