Τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ-μπαρ κλπ) στους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου της Βέροιας εισηγείται η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής προς  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε στη συνεδρίαση της Παρασκευής και λαμβάνοντας υπ΄όψιν την θετική εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας.  Η πρόταση για συζήτηση και απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας αναφέρει:  «Α) Στους χώρους του πεζοδρομημένου κέντρου και της οδού Κοντογεωργάκη επιτρέπεται η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας όλων των ειδών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος εκτός των παρακάτω εξαιρέσεων:

1. κέντρα διασκέδασης

2. καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα οποία εργάζονται γυναίκες αμειβόμενες με ποσοστό επί της κατανάλωσης (κονσομασιόν) ή που προσφέρουν χορό, στριπτίζ κλπ.

3. καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια εφόσον βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των50 μέτρωναπό σχολεία.

Ρητώς αναφέρεται πως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα αδειοδοτηθούν στις συγκεκριμένες περιοχές θα εφαρμόσουν απαρεγκλίτως τους όρους λειτουργίας που αναφέρονται στην άδειά τους καθώς και όλες τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Η Δημοτική Κοινότητα ζητά επίσης από τη Διοίκηση του Δήμου να διασφαλίσει με κάθε μέσο την εφαρμογή των όρων λειτουργίας και των κειμένων νομοθετικών διατάξεων και για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που ήδη λειτουργούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Β) Επίσης προτείνει την ανάθεση από το Δ.Σ. του Δήμου Βέροιας μελέτης χρήσεων γης για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που να αφορά ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Βέροιας μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και στη συνέχεια να προχωρήσει σε έναν τεκμηριωμένο και τελικό κανονισμό χορήγησης αδειών σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.»

Υπενθυμίζεται ότι η οριοθέτηση του πεζοδρομημένου εμπορικού κέντρου γίνεται από τις οδούς:  Κεντρικής – Μεγ. Αλεξάνδρου – Βενιζέλου – Μητροπόλεως – Θ. Ζωγιοπούλου και των οδών Φιλίππου, Κοντογεωργάκη, Παστέρ, Έλλης, Καμαριωτίσσης και Καστανιάς