Σε συνέχεια της σύσκεψης εργασίας που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Διοικητήριο, όπου διερευνήθηκε η δυνατότητα ανακύκλωσης των τηγανέλαιων στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Ο κ. Θεοδωρίδης συζήτησε με τον Διευθυντή της εταιρίας «Ionian Recycle» κ. Διονύση Κορσιανό τις πραγματικές προοπτικές και τεχνικές λεπτομέρειες ενός πιλοτικού προγράμματος ανακύκλωσης τηγανελαίων με τη συμμετοχή και στήριξη των τοπικών φορέων (σχολικές κοινότητες, εκκλησία, στρατός, επιχειρήσεις, σύλλογοι, πολίτες, κ.ά.). Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα επιστροφής ανταποδοτικά, σε ποσοστό 12% της συγκεντρωθείσας ποσότητας τηγανέλαιου, πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες θέρμανσης των σχολικών μονάδων. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας κα. Στέλλα Λαμπάδα και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας, περιβαλλοντολόγος κ. Χρήστος Μπιμπίτσος.

Όπως φάνηκε τόσο από την πρώτη σύσκεψη, όσο και από την ειδικότερη συνάντηση με τη συμμετοχή του κ. Αντιπεριφερειάρχη, τα οφέλη από το πρόγραμμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα θετικά. Εκτός από την προστασία του περιβάλλοντος (1 λίτρο τηγανέλαιου μπορεί να ρυπάνει πολύ μεγάλη ποσότητα υπόγειων ή επιφανειακών νερών), αναμένεται να προκύψουν οφέλη για τις σχολικές μονάδες (αντιμετωπίζουν ήδη δυσκολίες με τη θέρμανση λόγω των δημοσιονομικών περικοπών) και την τοπική κοινωνία και οικονομία (δημιουργία νέων θέσεων εργασίας).

Όπως αποφασίστηκε, τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί μία Ημερίδα για την ανακύκλωση με στόχο την ευρύτερη δυνατή δημοσιοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των συμμετεχόντων φορέων για το πιλοτικό πρόγραμμα. Η επιτυχία των προγραμμάτων ανακύκλωσης βασίζεται στη συμμετοχή και στήριξη των πολιτών.