Η Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας μετά από πρόταση του προέδρου της και μέλους του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Δημήτρη Δάσκαλου, θα φιλοξενήσει, την Δευτέρα 12 / 11 / 2012 το πρωί στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το Δ.Σ. της Ένωσης Δ.Ε.Υ.Α. της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ της Ένωσης στο πλαίσιο της αποκέντρωσης της λειτουργίας του, συνεδριάζει για πρώτη φορά εκτός Αθηνών.
Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), ιδρύθηκε το 1989 και λειτουργεί από το 1990, και αποτελεί το όργανο της κοινής εκπροσώπησης των ΔΕΥΑ και έχει γενικό σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των και το συντονισμό των ενεργειών τους, με κύριο στόχο την υποβοήθηση τους σ’ όλες τις φάσεις του έργου τους, για την κατοχύρωση και την αναβάθμιση του ρόλου του ως κοινωνικών φορέων.
Σήμερα, η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. εκπροσωπεί 117 Δ.Ε.Υ.Α. σε σύνολο 131 περίπου που λειτουργούν στη χώρα μας και καλύπτουν με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους (ύδρευση – αποχέτευση – επεξεργασία λυμάτων) 5,0 εκ. κατοίκους. Η ένταξη και των υπόλοιπων Δ.Ε.Υ.Α. στη δύναμη των μελών της Ένωσης είναι θέμα χρόνου, αφού όσες δεν είναι ακόμα μέλη της Ένωσης είναι νεοσύστατες επιχειρήσεις που διανύουν τη φάση της οργάνωσης.
Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. με τη δυναμική παρουσία της στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και του τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης κατάφερε να καταξιωθεί και αποτελεί συνομιλητή της Πολιτείας σε ζητήματα μείζονος σημασίας όπως είναι η διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας μας. Ωστόσο, δεν έχει αναγνωρισθεί ακόμα επίσημα από την Πολιτεία παρά τις προσπάθειες των Δ.Σ. της Ένωσης.
Η επιχείρηση έχει την έδρα της στη Λάρισα και διοικείται από 13 μελές Διοικητικό Συμβούλιο, που εκλέγεται κάθε τέσσερα χρόνια από τη Γενική Συνέλευση των μελών της. Στο Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ που εξελέγη στη 23η Γ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. (Λάρισα, 1 Ιουλίου 2011) μετέχουν οι παρακάτω:
Γεώργιος Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνου Πρόεδρος
Κων/νος Τζανακούλης, Δήμαρχος Λαρισαίων Αντιπρόεδρος
Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Δήμαρχος Ηράκλειας Γραμματέας
Σαράντος Μαρινάκης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας Ταμίας
Νίκη Αποστολάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων Μέλος
Βάιος Γιαννούλας, Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Τρικκαίων Μέλος
Δημήτριος Δάσκαλος, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας Μέλος
Γεώργιος Κοτρωνιάς, Δήμαρχος Λαμίας Μέλος
Αστέριος Μπουσνάκης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης Μέλος
Κων/νος Παπαλός, Δήμαρχος Καρδίτσας Μέλος
Εμμανουήλ Παφίλης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης Μέλος
Γεώργιος Πετκανάς, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς Μέλος
Μιχαήλ Φυτούσης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Χίου Μέλος

Στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της Ένωσης συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.- Δ.Ε.Υ.Α. κ. Παύλος Δραγκόλας, εργαζόμενος της ΔΕΥΑ Βέροιας.

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας θα παραστούν εκτός των παραπάνω και οι
Πάνος Ζυγούρης Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ και Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Ολγα Κοτσελίδου Διευθύντρια Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Ελενη Βαρδάκου Ειδικός Συνεργάτης Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Ανδρέας Αγγελάκης Ειδικός Συνεργάτης Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Γιώργος Μπατάλης Ειδικός Συνεργάτης Ε.Δ.Ε.Υ.Α.