Η προκήρυξη διαγωνισμού για την εποχιακή εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» αποφασίσθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΤΑΒ Α.Ε. με σκοπό να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία του.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η διοίκηση της ΤΑΒ, σταθμίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, αλλά και την τεράστια σημασία που έχει για την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες της περιοχής (ξενοδόχοι, εστιάτορες, καφετέριες, καταστήματα κλπ.). Οι ιδιαιτερότητες που συνδέονται με την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου (π.χ. προσλήψεις εποχικού προσωπικού, προμήθειες υλικών, εφοδίων, τεχν. μέσων, έκτακτες ανάγκες κλπ.), οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά με τις γνωστές δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, έπρεπε να ξεπεραστούν αποτελεσματικά.
Όπως είναι γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα τη λύση της δημοτικής επιχείρησης (ΤΑΒ Α.Ε) όπως ορίζει ο νόμος 4071/12 για την περιέλευση ενεργητικού και παθητικού στο Δήμο. Όμως, η τυπική διαδικασία που προβλέπεται για τη λύση της δεν έχει ολοκληρωθεί (δηλ. καταχώρηση στο ΜΑΕ, έκδοση του Φ.Ε.Κ., εκκαθάριση κλπ.) οπότε το υπάρχον Δ.Σ. παραμένει μέχρι 31-12-2012, με σκοπό να επιλύσει μια σειρά από επείγοντα ζητήματα, όπως:
1) Η κατοχύρωση με νόμο του δικαιώματος εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού της επιχείρησης, που για το Δήμο και την ΤΑΒ είναι πρωταρχική πολιτική βούληση. Επισημαίνεται ότι, αυτό το αίτημα του Δήμου Νάουσας για το προσωπικό περιλαμβάνεται στις 45 προτάσεις της ΚΕΔΕ για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», οι οποίες έχουν υποβληθεί πρόσφατα στο Υπουργείο Εσωτερικών, όπου προτείνεται «η μεταφορά του προσωπικού των Ανωνύμων Εταιριών των ΟΤΑ που έχουν λυθεί, στους Δήμους και σε αντίστοιχες οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις».
2) Η εκδίκαση υποθέσεων της επιχείρησης που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη (ασφαλιστικά μέτρα, καταβολή ποσού αποζημίωσης κλπ.).
Η διαδικασία του διαγωνισμού και η υπογραφή της σύμβασης εκμίσθωσης προβλέπεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ώστε έγκαιρα να ξεκινήσει η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια», προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Σημειώνεται ότι, από το προσωπικό του Δήμου Νάουσας έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης των αναβατήρων, των χιονοδρομικών πιστών και η ασφαλτόστρωση σε τμήματα του δρόμου Νάουσα-«Πηγάδια». Τέλος, διευκρινίζεται ότι η εποχιακή εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του χ.κ «3-5 Πηγάδια» θα ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός (Σ.Δ.Ι.Τ.), για την υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού σχεδίου μακράς διάρκειας με στόχο την αξιοποίηση των «3-5 Πηγαδιών» και της περιοχής «Ντορντόπολη».