Υλικό  υγειονομικού ενδιαφέροντος παρέλαβε χθες η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, από τον Πρόεδρο του συνεργαζόμενου με το Δήμο της Βέροιας Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) κ. Νίκο Σαχινίδη.

Το υλικό προέρχεται  από ανθρωπιστική βοήθεια συνεργαζόμενων με το ΕΣΕΠΑ εθελοντικών οργανώσεων από την Αυστρία και θα διατεθεί  στο Δημοτικό Ιατρείο και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πρόκειται για δυο αναπηρικά καρότσια, πέντε ειδικά φουσκωτά στρώματα και κατάκλιση ατόμων με αναπηρία , βοηθητικά υλικά ιατρείου και φάρμακα.

Η Δήμαρχος Βέροιας κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη ευχαρίστησε τον κ. Σαχινίδη για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει στο πλευρό του Δήμου Βέροιας για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του,  σε μια εποχή που πληθαίνουν οι ανάγκες των πολιτών που αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας αδυνατώντας να ανταποκριθούν με ίδιους πόρους στα έξοδα περίθαλψης.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη παρτίδα βοήθειας που παραλαμβάνει ο Δήμος Βέροιας από το ΕΣΕΠΑ, με υλικό που προέρχεται από την Αυστρία, τους τελευταίους μήνες. Έχει προηγηθεί δωρεά τροφίμων για το Κοινωνικό παντοπωλείο και φάρμακα για το Δημοτικό Ιατρείο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Δήμαρχος συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΕΣΕΠΑ τις προοπτικές περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ του Δήμου, των εθελοντών του ΕΣΕΠΑ και ξένων εθελοντικών οργανώσεων.