Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσει καθαρισμό, βάψιμο και εξωραϊσμό του «Σπιτιού του Εθελοντή» και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας.
Η Ομάδα Εθελοντών καλεί τα μέλη της και όσους ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στη δράση. Ώρα συνάντησης 15.30. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6943-867985.
Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, μέλη της Ομάδας Εθελοντών θα συμμετάσχουν στην αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η αιμοδοσία θα γίνει στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας, από τις 09.00 πμ έως τις 12.30 πμ, με σκοπό την ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας αίματος που θα εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων, κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.
Επίσης, η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσει φιλανθρωπικό Bazaar για την συλλογή παιδικού ρουχισμού, που θα διατεθεί σε παιδιά άπορων οικογενειών του Δήμου.
Εκδηλώσεις στο Πλατύ, για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 11:30 πμ, παρουσία των τοπικών αρχών και αγήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Αλεξάνδρειας, θα τελεστεί τρισάγιο, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Προσκόπων του Σώματος Μαζαράκη, που στις 20 Οκτωβρίου του 1912 έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την απελευθέρωση της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό. Το Μνημείο βρίσκεται πίσω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Πλατέος.
Αμέσως μετά, στο Δημοτικό Σχολείο Πλατέος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα ιστορικά γεγονότα της «μάχης του Καρά-Ασμάκ» και την κατάληψη των γεφυρών του ποταμού Λουδία, που άνοιξε το δρόμο στον Ελληνικό Στρατό για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κ. Ιωάννης Μοσχόπουλος, δικηγόρος-συγγραφέας, με θέμα «Η μάχη στο Πλατύ» και ο κ. Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, δάσκαλος με ειδίκευση στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας και του νεοελληνικού πολιτισμού, με θέμα «Η μάχη στο Πλατύ, μέσα από τις αναμνήσεις των πολεμιστών».
Την εκδήλωση διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιδάς-Αλεξάνδρεια-Ρουμλούκι: 100 Χρόνια Ελευθερίας 1912-2012».

 

Συναυλία των Χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας στη Θεσσαλονίκη
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» στις 7.00 μμ, θα πραγματοποιηθεί μια σημαντική μουσική εκδήλωση. Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, οι πολυβραβευμένες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό χορωδίες του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα παρουσιάσουν μια συναυλία ελληνικής μουσικής.
Συγκεκριμένα, η Νεανική Χορωδία «Μελισσάνθη» (αργυρά βραβεία στους «5th World Choir Games» στο Graz το 2008, στο «6th Johannes Brahms Choir Contest 2009» στο Wernigerode και στο «Rimini International Choir Competition 2011») θα τραγουδήσει μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου. Στη συνέχεια, το Χορωδιακό Εργαστήρι «Αλεξανδρινές Φωνές» θα παρουσιάσει μια βραβευμένη μουσική παράσταση με θέμα τον έρωτα, το γάμο, την ξενιτιά και το ελληνικό γλέντι. ( Η παράσταση αυτή κέρδισε αργυρό βραβείο στο διεθνή χορωδιακό διαγωνισμό «Venezia in Musica 2010» και βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο «Berlin International Choir Festival 2011»).
Τις χορωδίες διευθύνει η κ. Ελένη Θεοδωρίδου και στο πιάνο συνοδεύει ο κ. Κώστας Παντελίδης.
Η συναυλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, με χορηγό επικοινωνίας τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη 1912-2012» και το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.