Εικόνα του αγώνα:

Πριν από τη σέντρα του αγώνα υπήρχε ένα κλίμα ότι ο Αστέρας πέρασε το δύσκολο πρόγραμμα με αγώνες κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, και κόντρα στη Βέροια θα άρχιζε μια σειρά αναμετρήσεων όπου οι Αρκάδες θα είχαν πιο εύκολο έργο. Στη θεωρεία όλα αυτά, γιατί για 45 λεπτά η πράξη έδειξε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Η Βέροια θα μπορούσε στο ημίχρονο να κερδίζει με δύο και τρία μηδέν αλλά έπεσε πάνω σε έναν εντυπωσιακό Φούλοπ.

Η ομάδα του Νίκου Καρύδα (εδώ ταιριάζει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού) συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και το επιθετικό ποδόσφαιρο και στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε σκοράρει σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις. Ο Αστέρας όμως είχε φύλακα-άγγελο. Ο Φούλοπ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις σε φάουλ του Μπαργκάν, σε τετ-α-τετ του Ιωάννου και σε προβολή του Καφέ. Ο Ούγγρος έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια χωρίς γκολ και έδωσε τη δυνατότητα στον Τσιώλη να ανατρέψει την κατάσταση.

Ο Τσιώλης βλέποντας πως οι αλλαγές σε πρόσωπα της μεσοεπιθετικής γραμμής δεν του βγήκαν, πέρασε τον Καρντάσιο αντί του Μπακασέτα και θωράκισε το κάθετο παιχνίδι της Βέροιας. Η πρώτη αλλαγή από τον προπονητή του Αστέρα έγινε δέκα λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου! Με την έναρξη του δευτέρου πέρασε και ο Καλαντζής αντί του Κουρμπέλη και ο Αστέρας επέστρεψε σε ένα πιο ορθολογικό 4-2-3-1.

Με αυτές τις κινήσεις η άμυνα του Αστέρα θωρακίστηκε από τις συνεχόμενες επιθέσεις της Βέροιας, ενώ στις αρχές του δευτέρου μέρους ήρθε και το γκολ, στην πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων. Μετά από κόρνερ, ο Λόπεζ βγήκε άστοχα, ο Ντε Μπλάσις σήκωσε την μπάλα για τον Περόνε και ο Αργεντινός σκόραρε με κεφαλιά σε άδειο τέρμα.

Σε εκείνο το σημείο άρχισε και το ξέσπασμα του Αστέρα. Τη σκυτάλη από τον Περόνε πήρε ο Ντε Μπλάσις ο οποίος με δεξί κοντρόλ και μονοκόμματο αριστερό σουτ έκανε το 2-0 (67’). Το καλύτερο, ωστόσο, ακόμη δεν είχε έρθει. Ο Περόνε στο 69 σκόραρε με υπέροχη αριστερή λόμπα και διαμόρφωσε το 3-0, περνώντας εντυπωσιακά την μπάλα πάνω από τον Λόπεζ.

 

contra.gr