Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση:

«Η συμπλήρωση, φέτος, 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Βέροιας, της Αλεξάνδρειας, της Νάουσας και της Μακεδονίας μας, από τον τούρκικο ζυγό, είναι ξεχωριστή.

Σήμερα, αρκετά χρόνια μετά τη μεγάλη αυτή εποποιία, μπορούμε και αναπνέουμε το ζωτικό αέρα της ελευθερίας και το χρωστούμε σε όλους όσους θυσιάστηκαν, προτάσσοντας πάνω απ’ όλα, αξίες και ιδανικά. Το χρωστάμε σε όλους τους Έλληνες. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, που πολέμησαν, αλλά και επί δεκαετίες σήκωσαν το βάρος της διατήρησης της εθνικής ταυτότητας.

Στη σημερινή επέτειο, έχουμε την μεγάλη τιμή να βρίσκεται στον Τόπο μας, η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας. Ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας, καθώς σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα μας και για την ελληνική κοινωνία, μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη, κουράγιο και πίστη, ώστε να παραμείνουμε όρθιοι και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά μας.

Τα ιερά σύμβολα της πίστης μας και τα γενναία κατορθώματα του έθνους και των προγόνων μας, μας γεμίζουν με υπομονή και θέληση. Οι αξίες, τα ιδανικά, η ταυτότητα, η ιστορία μας, αποτελούν για κάθε έθνος, όπως και για εμάς τους Έλληνες, πυξίδα για την πορεία μας στο μέλλον.

Με αφορμή την σημερινή ημέρα μνήμης, ας αναλογιστούμε το παράδειγμα εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους για το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας και ας προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε το πρότυπο που μας μεταλαμπαδεύουν με τον ηρωισμό τους. Γιατί, κάτι που φαντάζει ανυπέρβλητο και σχεδόν αδύνατο μπορεί να κατακτηθεί. Είναι σημαντικό να διδαχτούμε πώς η πίστη και η θέληση αναμετράται και υπερνικά εμπόδια και προβλήματα».