Έπειτα και από την ανησυχία που προκλήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στα δημοτικά ωδεία εξαιτίας της μη έγκρισης των προβλεπόμενων θέσεων καλλιτεχνικού-διδακτικού προσωπικού από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ν. Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε συνεργασία με τον Βουλευτή Ν. Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη επικοινώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, στον οποίον και εξέθεσαν το πρόβλημα τονίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης επίλυσης του.
Ο κ. Στυλιανίδης διαβεβαίωσε τους κ.κ. Τσαβδαρίδη και Σταμενίτη ότι δρομολογείται η επίλυση του ζητήματος, καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι εν λόγω προσλήψεις δεν εντάσσονται στους περιορισμούς της δανειακής σύμβασης σχετικά με το πάγωμα των προσλήψεων και αναμένεται σε σύντομο διάστημα η τελική έγκριση από το γενικό λογιστήριο του κράτους, σύμφωνα με την οποία να προκύπτει ότι δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, δίνοντας τέλος στο ζήτημα.
Με την οριστική επίλυση του θέματος, εφόσον τελικά υπάρξει η αναμενόμενη έγκριση από το γενικό λογιστήριο του κράτους, θα διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα με τρόπο που θα ικανοποιεί απόλυτα τους καθηγητές, γονείς και μαθητές, κλείνοντας τον κύκλο της ταλαιπωρίας και των ανησυχιών που είχαν απασχολήσει έντονα την τοπική κοινωνία.
Ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε στον κ. Στυλιανίδη την ικανοποίηση του για την δρομολογούμενη θετική έκβαση του σημαντικού αυτού ζητήματος, υπό την επιφύλαξη της τελικής έγκρισης από το Γενικό Λογιστήριο, τονίζοντας ότι, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο οικονομικής κρίσης, η Πολιτεία έχει υποχρέωση και ευθύνη να συνεχίζει να υπερασπίζεται και να βοηθά με κάθε τρόπο την πολιτιστική και πνευματική καλλιέργεια στον τόπο μας, ως αναγκαία συνθήκη για την ενός καλύτερου μέλλοντος για τις νέες γενιές.