Την παραίτησή του από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Βέροιας υπέβαλλε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο κ. Βεσυρόπουλος στην επιστολή του σημειώνει, ότι ο αυξημένος φόρτος εργασίας που απορρέει από την βουλευτική του ιδιότητα και τη συμμετοχή του στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας αλλά και η τοποθέτηση του, ως εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στη μόνιμη Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του με προσήλωση και συνέπεια.
Ο κ. Βεσυρόπουλος, έκανε γνωστή την απόφαση του, με επιστολή προς τη Δήμαρχο Βέροιας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, καθώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων θα βρίσκεται, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο .

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Έπειτα από ώριμη σκέψη και μετά λύπης μου, υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Βέροιας.
Τα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα, ως Βουλευτή, οι αυξημένες ευθύνες και απαιτήσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή μου στις Επιτροπές Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας αλλά και η τοποθέτηση μου, ως εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στη μόνιμη Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών, για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, δεν μου επιτρέπουν να αφιερώνω τον απαιτούμενο χρόνο και να συμμετάσχω στο Δημοτικό Συμβούλιο με την προσήλωση και συνέπεια που πιστεύω ότι έχω επιδείξει μέχρι σήμερα.

Θέλω όμως να καταστήσω σαφές και ξεκάθαρο, ότι θα είμαι δυναμικά παρών σε ότι μου ζητηθεί.
Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες που με τίμησαν στις Δημοτικές εκλογές, ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με τον ίδιο ζήλο για την επίλυση των προβλημάτων και θα είμαι παρών, με τις ιδέες, τις προτάσεις και κυρίως την δραστηριότητά μου στα τοπικά θέματα.
Για μένα, η αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί ένα κύκλο που κλείνει.
Οι πολίτες της Ημαθίας με τίμησαν, αγκάλιασαν και στήριξαν την προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου στην πολιτική. Με την ψήφο τους, ενέκριναν την επιλογή μου να τους υπηρετήσω, ως εκπρόσωπός τους στο Κοινοβούλιο. Άλλωστε, οι πολίτες γνωρίζουν ότι ποτέ δεν συνάρτησα την προσφορά και τη δραστηριότητά μου, με θέσεις και αξιώματα.

Γιατί τα προβλήματα των πολιτών, δεν έχουν χρώμα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία και να ευχηθώ καλή δύναμη και συνέχεια στο δύσκολο έργο σας, στο οποίο θα είμαι πάντοτε συμπαραστάτης και αρωγός».
Με εκτίμηση

Απόστολος Βεσυρόπουλος

Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας