ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1. Στο τουρνουά έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι το επιθυμούν και έχουν ηλικία από 15 ετών και πάνω.

2. Από κάθε ομάδα ορίζεται ένας αρχηγός, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ομάδα του,  συμπληρώνοντας την αίτηση συμμετοχής αποδεχόμενος τον κανονισμό του τουρνουά “ Winter Soccer 5×5”.

3.  Κάθε ομάδα θα δηλώσει από 5 έως 12 αθλητές.

4. Δικαίωμα έχουν αθλητές ερασιτεχνικών ομάδων σε απεριόριστο αριθμό για κάθε ομάδα, αθλητές Γ’ και Δ’ Εθνικής, με την προϋπόθεση ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα, στον αγωνιστικό χώρο επιτρέπετε να βρίσκετε μόνον ένας από κάθε ομάδα.

5. Διαιτητές  και μέλη της οργανωτικής επιτροπής ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής ως παίχτες.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1. Οι εκπρόσωποι των ομάδων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο τουρνουά θα πρέπει να συμπληρώσουν τις αιτήσεις συμμετοχής μέσω τις ιστοσελίδας http://www.sportorama.gr, από τις 20/9/2012 μέχρι τις 8/10/2012

2. Οι διοργανωτές θα συνεχίσουν να δέχονται χειρόγραφες αιτήσεις (θα τις βρείτε στην ιστοσελίδα www.sportorama.gr) μέχρι και 10 λεπτά πριν την κλήρωση του θα πραγματοποιηθεί στους χώρους διεξαγωγής του τουρνουά (κενές αιτήσεις προς συμπλήρωση θα υπάρχουν και στη γραμματεία)

3. Αποδεκτή συμμετοχή γίνεται αυτή, η οποία έχει όλα τα στοιχεία, που απαιτούνται (όνομα ομάδας, ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, στοιχεία επικοινωνίας αρχηγού, βεβαίωση ικανότητας σε αθλητικές δραστηριότητες, αποδοχή του παρόντος κανονισμού).

4. Αντικατάσταση ποδοσφαιριστή επιτρέπεται μέχρι και δέκα (10) λεπτά πριν από την έναρξη της κλήρωσης των αγώνων, συμπληρώνοντας αναλόγως τη νέα δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία.

5. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει την ονομασία ομάδας (και σε επίσημη αλληλογραφία, έντυπα, δελτία τύπου κλπ.), που θεωρεί χλευαστική, υβριστική, ρατσιστική ή κατά οποιονδήποτε τρόπο μη αποδεκτή, σε συνεννόηση πάντα με την ομάδα.

6. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε :

(α) Μέσα από την ιστοσελίδα www.sportorama.gr στο email : info@sportorama.gr

(β) Δημήτρης:  6938070877

(γ) Μιχάλης : 6977 319642

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.  Με την δήλωση της συμμετοχής ο αρχηγός της κάθε ομάδας καταβάλλει το ποσό των 35 ευρώ.  Ποσό που καλύπτει το κόστος διαιτησίας και τις υπόλοιπες παροχές του τουρνουά (κύπελλα, μετάλλια, νερά κλπ).

2. Το κόστος του κάθε παιχνιδιού είναι 30 ευρώ για κάθε ομάδα.

3.  Σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν προσέλθει σε κάποιο παιχνίδι για να κατοχυρωθεί ο αγώνας στην αντίπαλη ομάδα θα πρέπει αυτή να καταβάλλει την συμμετοχή της (30 ευρώ) για το παιχνίδι κανονικά (θα μπορέσει φυσικά να χρησιμοποιήσει το γήπεδο μόνη της).

 

ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

1. Ανάλογα με τη συμμετοχή θα γίνει κλήρωση, με τις ομάδες χωρισμένες σε ομίλους και με σύστημα pool, δηλαδή όλοι εναντίον όλων, με βαθμολογία.  Οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν και θα παίξουν μεταξύ τους χιαστί νοκ-άουτ. Η κλήρωση θα γίνει στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βέροιας και θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσα από την ιστοσελίδα Sportorama.gr αλλά και τον τοπικό τύπο. Παρόντες θα πρέπει να είναι δύο (2) εκπρόσωποι από κάθε ομάδα.

2. Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξάγονται Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης των ομίλων. Στην συνέχεια θα οριστούν οι αγώνες χιαστί.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

1. Από κάθε ομάδα ορίζεται ένας αρχηγός, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την ομάδα του.

2. Κάθε ομάδα υποχρεούται να βρίσκεται 15 λεπτά πριν την επίσημη έναρξη του παιχνιδιού στο χώρο της γραμματείας για : α) να δηλώσει την παρουσία της και β) να πληρώσει τη συμμετοχή της.

3.. Εντός του γηπέδου και κατά την διάρκεια του κάθε αγώνα έχουν την δυνατότητα να βρίσκονται μόνο όσοι είναι δηλωμένοι στο έντυπο της δήλωσης συμμετοχής  για την αποφυγή παρεξηγήσεων.

4. Ο αγώνας αρχίζει στην ώρα του, άσχετα αν μία ομάδα έχει συμπληρωθεί ή όχι. Η ομάδα υποχρεούται να αγωνιστεί έστω και με 3 παίκτες.

5. Η συμπεριφορά των παικτών θα πρέπει να είναι η πρέπουσα ως προς το θεσμό και ως προς τους αντιπάλους.

 

6. Κύριο μέλημα κάθε ομάδας, εκτός της ευγενικής άμιλλας μεταξύ των ομάδων, είναι η καθαριότητα του γηπέδου.

7.Απαγορεύεται το ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΝΤΟΣ ΓΥΠΕΔΟΥ.

8. Κάθε παίκτης είναι υπεύθυνος για τα προσωπικά του αντικείμενα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων.

9. Όλες οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν τις φανέλες που θα δοθούν από τους διοργανωτές και να αγωνίζονται πάντα μ’ αυτές. Η εμφάνιση περιλαμβάνει μόνο μπλουζάκι με το λογότυπο του πρωταθλήματος μπροστά και νούμερο με τους διαφημιζόμενους χορηγούς του πρωταθλήματος στην πλάτη. Οι φανέλες καλύπτονται από το κόστος εγγραφής.

10. Για τις ιδιαιτερότητες των κανονισμών του 5X5, για όσους δεν τους γνωρίζουν θα υπάρχουν αναρτημένοι στο www.sportorama.gr , στο γήπεδο καθώς επίσης θα γίνεται ενημέρωση πριν από τους πρώτους αγώνες από τον διαιτητή των αγώνων.

11.  Παπούτσια με τάπες απαγορεύονται. Σε περίπτωση παράβασης του κανονισμού ο διαιτητής ή διοργανωτής του τουρνουά έχει δικαίωμα να μην επιτρέψει τη συμμετοχή του παίχτη που φοράει τάπες.

12. Η διάρκεια του αγώνα είναι Δύο (2) ημίχρονα, από 25 λεπτά έκαστο και ανάπαυλα πέντε (5) λεπτών για ξεκούραση.

13. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα ενός (1) τάιμ-άουτ, διάρκειας 1 λεπτού σε κάθε ημίχρονο και μόνο εφόσον έχει στην κατοχή της την μπάλα. Δηλαδή από κόρνερ, πλάγιο και άουτ.

14. Απαγορεύεται η ομάδα να πάρει ταϊμ-άουτ στα πέντε (5) τελευταία λεπτά του αγώνα.

15. Ο μοναδικός χρονομέτρης είναι ο διαιτητής ενώ οι αποφάσεις του είναι οριστικές.

16. Απαγορεύονται καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες σε αποφάσεις του διαιτητή.

17. Οι αλλαγές σε κάθε αγώνα είναι απεριόριστες. Γίνονται υποχρεωτικά από το κέντρο του γηπέδου χωρίς να διακόπτεται ο αγώνας, αρκεί ο παίκτης που θα αντικατασταθεί να βγει από τον αγωνιστικό χώρο πριν εισέλθει ο αντικαταστάτης του.

18. Ο τερματοφύλακας μπορεί να αλλάζει θέση με οποιοδήποτε παίκτη.

19.  Ο τερματοφύλακας δεν μπορεί να πιάσει την μπάλα με τα χέρια από επιστροφή συμπαίκτη με τα πόδια (ούτε από αράουτ). Σε αντίθετη περίπτωση ο διαιτητής σφυρίζει έμμεσο φάουλ.

20. Ο τερματοφύλακας κατά την εκτέλεση του φάουλ από τα10 μέτρα, καθώς και του πέναλτι θα πρέπει να κάθεται στη γραμμή του τέρματός του.

21. Ο αγώνας διακόπτεται όταν ομάδα μείνει στον αγωνιστικό χώρο με 2 παίκτες συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα.

22. Οι επαναφορές φάουλ, κόρνερ, πλαγίου άουτ, χτυπιούνται με τα πόδια μέσα σε χρόνο 4 sec. Εάν όχι, ο διαιτητής σφυρίζει έμμεσο φάουλ σε βάρος της ομάδας που είχε τη μπάλα.

23. Η απόσταση των αντιπάλων κατά την εκτέλεση φάουλ , αράουτ και κόρνερ πρέπει να είναι3 μέτρα.

25. Δεν ισχυει το οφ-σαιντ.

26. Κίτρινη-κόκκινη κάρτα, εφαρμόζεται κανονικά σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.

27. Απαγορεύεται το τάκλιν. Ο τερματοφύλακας μπορεί να κάνει τάκλιν ΜΟΝΟ μέσα στην περιοχή του.

28. Ποδοσφαιριστής που θα δεχτεί κόκκινη κάρτα αποβάλλεται. Η ομάδα του θα συνεχίσει να αγωνίζεται με 4 ΠΑΙΚΤΕΣ για [5] πέντε λεπτά, που θα μπει άλλος παίκτης εφ’ όσον υπάρχει σαν αλλαγή ή αν στο μεταξύ δεχτεί γκολ από την αντίπαλο ομάδα.

29. Όταν ένας παίκτης αποβληθεί  2 (δυο) φορές τότε αποβάλλεται από το τουρνουά. Οι κίτρινες κάρτες υπολογίζονται ΜΟΝΟ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. (Δυο κίτρινες =μια κόκκινη)

30. Από εκτέλεση κόρνερ ΜΠΟΡΕΙ να μπει γκολ απ’ ευθείας, ΟΧΙ όμως και από πλάγιο άουτ.

31. Η νίκη έχει αξία 3 βαθμών, η ισοπαλία 1 βαθμού και η ήττα 0 βαθμών (εννοείται, στη φάση των ομίλων). Η άνευ αγώνος νίκη έχει το σκορ 10-0 ά.α.

32. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη φάση των ομίλων ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να γίνει κάποια κατάταξη μεταξύ των ομάδων, υπολογίζονται με αυστηρή σειρά τα εξής: Α. Νικητής στα μεταξύ τους παιχνίδια, Β. Διαφορά γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια, Γ. Καλύτερη διαφορά γκολ μεταξύ αυτών που έχει πετύχει και αυτών που έχει δεχθεί, Δ. Καλύτερη επίθεση (γκολ που έχει πετύχει), Ε. Γίνεται κλήρωση.  Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ισχύουν οι επίσημοι κανόνες που εφαρμόζονται και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

33. Στους αγώνες νοκ-αουτ, όπου υπάρξει ισοπαλία, έχουμε διεξαγωγή πέναλτι. Κάθε ομάδα δικαιούται από 5 λακτίσματα και σε περίπτωση πάλι ισοπαλίας κάθε ομάδα χτυπά από ένα πέναλτι μέχρι μια από τις δυο να αποτελέσει σκορ.

34. Ομάδα που αποχωρεί οικειοθελώς πριν τη λήξη του πρωταθλήματος, ή αποβάλλεται με βάση τους κανονισμούς, δεν δικαιούται επιστροφή της συμμετοχής (35 ευρώ).

35. Ακύρωση παιχνιδιού από μία ομάδα μπορεί να γίνει μόνο 1 εργάσιμη ημέρα  πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή του.  Σε περίπτωση που η ομάδα δεν ειδοποιήσει έγκαιρα και δεν εμφανιστεί την προγραμματισμένη ώρα και ημέρα του αγώνα χάνει τον αγώνα με σκορ 10-0.

36.Για να αναβληθεί αγώνας πρέπει να υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες την ώρα του αγώνα .Στην περίπτωση αυτή ο αγώνας διεξάγεται την ημέρα και ώρα που θα οριστεί από τους διοργανωτές.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

1. Οι ενστάσεις γίνονται δεκτές από τους διοργανωτές μόνο όταν αφορούν αντικανονική συμμετοχή παίχτη. Υποβάλλονται δε, μέχρι και το τέλος του αγώνα.

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

1. Οι ομάδες είναι απαλλαγμένες από έξοδα διαιτησίας σε όλα τα παιχνίδια, καθώς αυτά επιβαρύνουν το διοργανωτή.

2. Οι διοργανωτές θα παρέχουν εμφιαλωμένο νερό στις ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

ΕΠΑΘΛΑ

1. Πρώτη ομάδα – Κύπελλο,  αναμνηστικά μετάλλια, δώρο χορηγού

2. Δεύτερη ομάδα – Αναμνηστικά μετάλλια, δώρα χορηγών

3. Τρίτη ομάδα – Αναμνηστικά Μετάλια, δώρα χορηγών

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΕΡΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.