“Την άμεση διακοπή της εκτέλεσης των εργασιών στους χαρακτηρισμένους χώρους πρασίνου εντός της πόλεως της Βέροιας, στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένου Σχέδιο Αναβάθμισης Αστικού Τοπίου στη Βέροια»” ζητά το Δασαρχείο με έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο Βέροιας με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου. Τουτέστιν ο Δήμος Βέροιας οφείλει να σταματήσει κάθε εργασία διαμόρφωσης θέσεων στάθμευσης κάτω από την Εληά, μέχρι να λάβει τις σχετικές οδηγίες των υπηρεσιών του Δασαρχείου.
Έχουμε ξαναγράψει ότι η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης κάτω από την Εληά και το υπαίθριο πάρκινγκ που ήδη λειτουργεί είναι παράνομα., όσο κι αν κάποιοι διατείνονται ότι εξυπηρετεί τους πολίτες.
Εν αναμονή λοιπόν των εξελίξεων θα επαναλάβουμε ότι σκοπός των αστικών αναπλάσεων είναι η αποφυγή χρήσης του αυτοκινήτου και η διευκόλυνση των πεζών. Η δημιουργία πάρκινγ σε χώρους πρασίνου δεν βοηθά προς αυτήν την κατεύθυνση Αντίθετα την υποστηρίζει…
Όσο για τον εργολάβο που έχει αναλάβει το έργο και δεν θα μπορέσει να το ολοκληρώσει στο χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί, μάλλον θα τον ξαναδούμε να ζητά περισσότερα χρήματα, όπως συνηθίζεται τουλάχιστον!